RADOJEVIĆ RADIO OBDUKCIJU PRVOG PREMINULOG OD KORONE: Doktorka Svetlana nije rekla punu istinu - Volim Podgoricu

RADOJEVIĆ RADIO OBDUKCIJU PRVOG PREMINULOG OD KORONE: Doktorka Svetlana nije rekla punu istinu

Dr Nemanja Radojević kazao je danas da doktorka Svetlana Marković Perić, supruga prve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori, nije rekla punu istinu o svemu što se dešavalo prije i poslije smrti njenog supruga.

SUPRUG DR SVETLANE JE PRVA ŽRTVA KORONE U CRNOJ GORI: Radili su obdukciju bez moje saglasnosti, mene razapeli na stub srama (VIDEO)

On je kazao i da on patolog kojeg pominje dr Marković Perić u svojoj ispovijesti, koji je radio obdukciju tijela njenog preminulog supruga, ali da po Zakonu, nije imao obavezu da traži njenu saglasnost.

“Njena ispovijest sadrži brojne nepotpune i neistinite podatke i ovdje sam ispred svih kolega koji su učestvovali u liječenju da upotpunim priču. Nakon što je bolestan čovjek došao iz Srbije, ona je svoga supruga odlučila da liječi u kućnim uslovima. Kada se njegovo stanje pogoršalo on je dobio uput Hitne pomoći u Herceg Novom i odmah primljen u KCCG gdje je poslije nekoliko sati umro. Razlog smrti je zakašnjeli prijem. Ostaje nepoznanica da li bi situacija bila drugačija da je pacijent na vrijeme hospitalizovan”, rekao je Radojević.

Doktorka Svetlana je navela da joj je, nakon smrti supruga, određena samoizolacija u trajanju od čak 45 dana.

“Tog dana sam morala da riješim problem sahrane moga supruga. Živim u Herceg Novom, a Podgorica je 120 kilometara udaljena. Kolega, patolog koji je radio obukciju suprugu bez moje saglasnosti, što sam kasnije doznala, mi je dao jedno “fino” rješenje. Ukoliko ja nemam mogućnost da sahranim supruga, on će pozvati socijalnu službu i sahraniće ga zajedno u grobnici sa beskućnicima”, priča doktorka Svetlana.

Dr Radojević, međutim, tvrdi da je upravo on pomogao dr Marković Perić da tijelo supruga smjeste u risansku bolnicu koja ima hladanjaču za preminule. On kaže i da nije imao obavezu, u skladu sa Zakonom, da obavijesti porodicu o obdukciji.

“Obdukciju sam ja uradio jer se nije znao uzrok smrti, a kovid je utvrđen postmortalno, Koleginica je bila u samoizolaciji i pomogli smo joj pa smo preuzimanje tijela odložili, za jedna dan, pa još jedan, a ja sam lično pozvao direktora risanske bolnice kako bismo tamo smjestili tijelo gdje je ostalo punih osam dana, a kolege nisu naplatile nijedan euro, obzirom da se radio o koleginici i da njjen suprug nije bio osiguranik”, kazao je Radojević.

Dr Marković Perić je rekla da se prije nego što je saznala da joj je suprug pozitivan, u medijima pojavila informacija da je umro od korone, a doktor Radojević tvrdi da ta informacija nije potekla od ljekara.

“Vjerujem da se susrela sa stigmom, ali niko iz KCCG niti iz Instituta nikada nije objavio ime i prezime nijednog oboljelog”, kaže Radojević.

V.Mitrović

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com