ZAMALO INCIDENT ISPRED BUDVANSKE OPŠTINE: Džakovića pustili u zgradu, rampa Careviću i Radoviću (VIDEO) - Volim Podgoricu

ZAMALO INCIDENT ISPRED BUDVANSKE OPŠTINE: Džakovića pustili u zgradu, rampa Careviću i Radoviću (VIDEO)

Na službenom ulazu u Opštinu Budva jutros je bilo na ivici indicenta – nakon što korodon privatnog obezbjeđenja nije dozvolio smijenjenim čelnicima Opštine i Skupštine opštine Marku Careviću i Krstu Radoviću da uđu u zgradu, te pokušaja odbornika DF i Demokrata da sa službenim legitimacijama im se omogući prolaz, došlo je do komešanja, nakon što je lider budvanskih Demokrata Mijomir Pejović ustvrdio je da je pola sata prije njih na isti ulaz ušao odbornik Stevan Džaković.

A jutros Radović i Carević sa saradnicima, odbornicima i simpatizerima, umjesto na glavni ulaz, gdje su ih čekali pripadnici privatnog obezbjeđenja i policija, krenuli su oko zgrade i pokušali ovoga utra da uđu na službeni ulaz.

Tada je nastalo “prestrojavanje”, pa su pripadnici privatnog obezbjeđenje brzo kroz zgradu Opštine blokirali službeni ulaz.

Nakon što je spriječ od obezbjeđenja koje je napravilo korodon na desetak metara od ulaza, Radović je kazao da ga puste da uđe da u zakonskom roku, koji ističe 24. avgusta, zakaže nastavke prekinutih 33. i 34. sjednice lokalnog parlamenta na kojim se odlučuje i njegovoj i smjeni Carevića.

“Svjesno me tjerate da kršim zakon, što do sada nijesma nikada radio. Zovite nekoga da nam odgovori zašto nam je zabranjen ulaz”, pitao je Radović.

Tada je Pejović upitao obezbjeđenje zbog čega su pustili Džakovića.

“Imamo informaciju da se nalazi unutra i da ponovo ucjenjuje i ponovo ispostavlja milionske zahtjeve. On je svjestan da poslije 30. avgsuta neće biti odbornik i pokušava po svaku cijenu da izdejstvuje što se može izdejstvovati”, kazao je Pejović.

On je zahtijevo da privatno obezbjeđenje izvede iz skupštinske službe Džakovića i da on pred svima objasni ko mu je i na koji način omogućio da nesmetano uđe u službu koju vodi Anđela Ivanović.

Tada je nastalo komešanje, Nikola Jovanović , funkcioner DF (smijenjeni šef kabineta Carevića), pokušao je da prođe između obezbjeđenja koje je formiralo živi zid.

“Pustite me da prođem, ovo je službeni ulaz i imam pravo da odem na svoje radno mjesto. Recite jednom, da li je nama zabranjen ulaz. Imaš li akt po kome mi ne možemod a uđemo, da li je neko naredio da ne možemo da uđemo, zovi njega da dođe. Da li je to Divanović, zovi ga da izađe i kaže zašto ne možemo da uđemo i da na objasni kako je on ušao. Obećavamo ti, nećemo ući, idi po njega i dovedi ga da nam objasni”, kazao je Jovanović koji je krenuo da prođe.

Jovanović: Divanović nije predsjednik, nego uljez, dd RTV Budva prave TV Bastilju
Jovanović je naglasio da su kriminalci u Opštini isti oni čije je 37 miliona eura duga vratila vlast koji su pendrecima istjerali iz Opštine.

“To znači da smo svakoga dana našega mandata vraćali bezmalo više od 30 hiljada eura njihovog duga. I samo je pitanje koliko će njihov ostanak ovdje koštati građane. Ova akcija policije, Upravne inspekcije i svih institucija koja se desila u Budvi predstavlja lokalni državni udar, poništenje Ustava, zakona i volje građane. Ovaj koji se proglasio za predsjednika (Divanović) vidimo da ne smije da prošeta gradom. I njemu je jasno da on nije predsjednika, već da je uljez, kriminalc i da će 30. avgusta biti iz ove kancelarije izbačen naglavačke”, kazao je Jovanović.

On je dao podršku Službi zaštite i spasavanje gdje je nezakonito smijenje.

“Koliko im se žuri da smjenjuju ljude, i to krajnje politički i revanšistički, govori i to da im ni funkcije ne znaju, toliko su pravnički nepismeni da ne umiju da naprave rješenje, pa tako načelnika Službe zaštite smjenjuju kao načelnika Komunalne polciije. Oni štancuju rješenje, samo mijenjaju imena. Tu namjeru imaju i sjutra kada iza očiju javnosti, bez odbornika zakazali kvazi skupštinu. Tu skupštinu ne mogu zakazati kada je izborna kampanja, i žele da posmjenjuju i Savjet RTV Budva, kako bi stvorili svoju TV Bastilju pred izbore. Mi im kažemo da to nećemo dozvoliti. Branićemo svako javno preduzeće, svakoga ko je otpušten. Svi oni koji su ovih dana politički otpušteni, nakon 30. avgusta biće pravno vraćeni na svoj posao, jer je to naša dužnost i obaveza“, poručio je Jovanović.

 

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com