CRNOGORSKI MIMERI TUŽE FEJSBUK: Odajete podatke policiji i ugrožavate nam bezbjednost (VIDEO) - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI MIMERI TUŽE FEJSBUK: Odajete podatke policiji i ugrožavate nam bezbjednost (VIDEO)

Nakon hapšenja D.Ć. (28) – administratora jedne od crnogorskih MIM stranica, njihovi administratori su najavili tužbu protiv Fejsbuka zbog odavanja informacija crnogorskoj policiji.

„S obzirom na to da smo veoma dobro upoznati sa politikom Fejsbuka i da je zagarantovana privatnost korisnika, kako korisnika tako i administratora stranica koji su sa razlogom željeli da ostanu anonimni, a što je nakon najnovijeg hapšenja jednog lica iz Bara demantovano jer se policija poziva na dokazni materijal koji im je dostavio Fejbuk, primorani smo da tužimo firmu „Fejsbuk“ kako bi utvrdili njihovu odgovornost u maltretiranju i javnom targetiranju privatnih lica, a bez dokaza da su ta lica počinila krivično djelo“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na MIM stranici „Bilo je jako neprijatno“.

PUŠTEN ADMINSTRATOR MIM STRANICE: Ko su crnogorski MIM-ovci, najoštriji i najduhovitiji kritičari društvenih dešavanja

„Najnovije hapšenje D.Ć. iz Bara još jedan je u nizu pokušaja zastrašivanja svih administratora stranica koje su aktivne na društvenom nebu Crne Gore. U poslednjih mjesec dana uhapšeno je preko 10 osoba za koje se „osnovano sumnja“ da stoje iza neke od stranica koje se javno i legalnim metodama bore protiv režima. U više slučajeva hapšeno je više lica povodom iste stranice kojima su se pripadnici policije obraćali riječima: „znamo da si ti admin“, iako ta lica nisu imali nikakve veze sa tim stranicama“, istakli su „mimeri“.

Foto FB

„Ono što je nejasno i neprihvatljivo jeste to što policija još uvijek nije ponudila dokaze na koje se poziva i za koje govore da su dobili od firme Fejsbuk, a s obzirom na to da u „spornim“ objavama nema elemenata krivičnog djela, očigledno je da neko iz firme Fejsbuk nezakonito odaje podatke o administratorima i samim tim ugrožava njihovu bezbjednost ili da neko iz te firme laže kako bi policija i tužilaštvo mogli da formiraju nepostojeće predmete protiv lica za koja se „priča po gradu“ da upravljaju nekom od stranica i samim tim, smatramo, taj neko što laže za interese policije stiče materijalnu korist. Ukoliko Fejsbuk dokaže da nisu sarađivali sa crnogorskom policijom, te da je na ovaj način vršen pritisak od strane policije u cilju zastrašivanja i gušenja slobode govora, zahtijevaćemo javno izvinjenje od strane policije svima onima koji su u proteklih mjesec dana bili privođeni poput najvećih kriminalaca sa lisicama na rukama i zahtijevaćemo da se isplati odšteta za povredu ugleda, poniženost, izazivanje straha, klevetu i duševne bolove.„, zaključuje se u saopštenju „Pravnog tima MIM stranica“.

Mimeri su, inače, među najoštrijim, ali i najduhovitijim kritičarima devijacija u crnogorskom društvu, iako različitih političkih pogleda. Među njima ima i onih koji oštro kritikuju i opoziciju i vlast, ali i Mitropoliju crnogorsko primorsku.

Pogledajte jedan video koji je pokupio ogromne simpatije na društvenim mrežama:

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com