INCIDENTI NA ULAZU U BUDVANSKU OPŠTINU: Ako se ovo ODRŽI svi skupovi u CG mogu da se drže (VIDEO) - Volim Podgoricu

INCIDENTI NA ULAZU U BUDVANSKU OPŠTINU: Ako se ovo ODRŽI svi skupovi u CG mogu da se drže (VIDEO)

Odbornici Demokrata i Demokratskog fronta u budvanskom parlamentu nakon guranja sa privatnim obezbjeđenjem uspjeli su da uđu u salu gdje se održava sjednica SO Budva.

Privatno obezbjedjenje nije prepoznalo ko su odbornici i počelo je da im brani ulazak u zgradu.

Pošto su konačno ušli u salu, lider Demokrata Mijomir Pejović pozvao je tužioca da dođe u Skupštinu opštine.

“Ako se ovo danas održi od ponedjeljka mogu svi skupovi da se u Crnoj Gori održe i na otvorenom i u zatvorenom”, kazao je Pejović.

Odbornik Demokrata Dragan Krapovic je kazao da se krše mjere koje je donio Nacionalni koordinacioni tim za zaštitu za zaraznih bolesti i da je u sali više od 50 osoba.

Odbornici Demokrata i DF-a su u sali i bojkotuju zasijedanje. Kako su kazali čekaju tužioca da dođe u zgadu SO Budva gdje je za danas zakazan sjednica, a na dnevnom redu je više odluka.

Sa dnevnog reda na zahtjev predsjednika Opštine Budva Nikole Divanovića skinute su odluke o imenovanju novih savjete Grad teatra, Muzeja i galerije Budve, Narodne biblioteke Budve, novih članova Odbora direktora Sportsko rekreativnog centra.

Divanović je izašao za skupštinsku govornicu kako bi povukao šest odluka, ali su okupljeni ispred prozora skupštinske sale pištaljkama ometali, pa je on zatvorio prozor.

Za to vrijeme odbornici Demokrata i DF su vikali da se krše mjere.

Ispred zgrade Opštine protestuju predstavnici Pokreta 22. novembar.

Ovo je treći po redu protest građana okupljenih u tom pokretu.

U ime Pokreta Boris Kuznjecov kazao je da danas u lokalnom parlamentu treba da se raspravlja o isplati zaostalih zarada.

“Danas bi u ovoj skupštini trebalo da se predstave modeli pomoći malim privrednicima koji svakodnevno gase svoje biznise. Danas bi ova skupština morala da odlučuje kako da se pomogne našim sugrađanima koji žive od turizma. Činjenica je da se odbornička većina neće baviti ovim goruć pitanjima. Činjeca je da su pitanja i problemi građana za njih marginalna tema i da im je svo djelovanje usmjereno na trivijalne smjene. Zato moramo biti odlučni u odbrani građanskih i ljudskih prava. Građani Budve nije vrijeme za ćutanje, neka se čuje naš glas”, poručio je Kuznjecov.

Odbornik Demokrata Dragan Krapovic je kazao da se krše mjere koje je donio Nacionalni koordinacioni tim za zaštitu za zaraznih bolesti i da je u sali više od 50 osoba.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com