JONICA NAJAVILA ŽALBU: DIK odbilo listu manjine “Jugosloveni” - Volim Podgoricu

JONICA NAJAVILA ŽALBU: DIK odbilo listu manjine “Jugosloveni”

Socijalisti su tek večeras nakon 20 časova dobili rješenje Državne izborne komisije kojim se odbija proglašenje naše izborne liste, saopštila je predsjednica Snežana Jonica.

Sadržina obrazloženja je, kako kaže, besmislena, smiješna, nezakonita i neustavna “taman kao i odluka DIK-a da se bolesnima od korone oduzima biračko pravo”.

“Znamo da smo, predajući listu po manjinskom modelu, poremetili interes DPS-a, ali kolege iz opozicije, koji su zajedno sa DPS-om glasali protiv naše liste, treba da objasne zašto im smeta da poslanički mandat, koji je uvijek uzimao DPS, sada po prvi put dođe u ruke opozicione partije.

Socijalisti će, u zakonskom roku, podnijeti žalbu Ustavnom sudu Crne Gore na rješenje DIK-a”, najavila je Jonica.
Državna izborna komisija (DIK) odbila je listu Socijlaisti Crne Gore koju predvodi Jonica a koja se na parlamentarnim izborima pokušala prijaviti kao predstavnica manjinskog naroda – Jugoslovena.

DIK je odbio prijavu jer “Jugosloveni”, kako su obrazložili, ne ispunjvaju uslove za manjinski narod – nijesu nacija koja ima vjeru i jezik.

Za odbijanje liste glasalo je sedam predstavnika DIK-a, dok su bila uzdržana tri predstavnika DPS-a i član DIK-a iz NVO Građanske alijanse Zoran Vujičić.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com