Medicinskoj sestri amputirana noga jer je ignorisala bol dok je pomagala zaraženima od korone - Volim Podgoricu

Medicinskoj sestri amputirana noga jer je ignorisala bol dok je pomagala zaraženima od korone

Medicinskoj sestri koja je zanemarivala konstantne bolove kako bi mogla da pomaže tokom pandemije koronavirusa amputirana je noga nakon što je otkriveno da ima tumor.

Buenaventura je kazala kako biti medicinska sestra znači “ignorisanje vlastitih bolova jer ste previše zauzeti pomaganjem drugim ljudima“.

“Kada je krenula pandemija, bili smo zaokupljeni poslom, nijesmo imali vremena razmišljati o vlastitim bolovima”, rekla je i dodala da tako izgleda rad u bolnicama, gdje medicinski radnici zanemaruju svoje probleme kako bi pomagali drugima.

Buenaventura je sedmicama imala bolove u nozi i bilo joj je teško hodati, ali je smatrala da se radi o nuspojavi napornih smjena i toga što je cijeli dan na nogama.

Na kraju je tumor nabubrio do “veličine loptice za golf”, a u maju su joj rekli da je amputacija jedina šansa za preživljavanje.

Nada se povratku na posao u novembru

“Kada su mi rekli da moram amputirati nogu, jako sam se uzrujala. Inače pazim na sebe i trudim se živjeti zdrav život. Radim u zdravstvu i nisam očekivala da će mi se tako nešto dogoditi”, rekla je.

Sada joj dobila protetsku nogu i nada se da će se vratiti na posao u novembru. Rekla je da želi da drugi nauče iz njenog iskustva.

“Mislim da je zaista važno da svi koji osjećaju dugotrajnu bol odu na pretrage”, rekla je.

“Da sam to ranije napravila, vjerovatno ne bih bila u ovoj situaciji”, dodala je.

2 komentara

  1. Oh my goodness! an amazing write-up dude. Thanks Nevertheless We are experiencing issue with ur rss . Do not know why Struggling to register for it. Possibly there is anyone obtaining identical rss difficulty? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

  2. Amazing article. I have been looking to fully understand this topic and be able to teach other folks. I think you have wonderful ideas here together with proven results. The question is: Is there a approach to really get all your tips here in the type of an ebook? Do you have a book written on this subject? The reason why I’m requesting is that I don’t get constant access to the internet. Therefore, a book could really help me to make consultation even when there is no access to the internet.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com