BRNABIĆ: “Pregovaramo da dobijemo vakcinu među prvih 20 zemalja” - Volim Podgoricu

BRNABIĆ: “Pregovaramo da dobijemo vakcinu među prvih 20 zemalja”

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija radi na tome da među prvih 20 zemalja u svijetu dobije vakcinu za korona virus i da o tome pregovara sa “raznim kompanijama i partnerima”.

Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić nije mogla da kaže s kim tačno Srbija pregovara, sve “dok stručne službe ne izađu s tim”.

“Čim se završe sve faze testiranja, koliko brzo to bilo, da budemo među prvima”, rekla je Brnabić i naglasila važnost bezbjednosti vakcine, što stručnjaci iz Srbije nadgledaju, javlja Beta.

Brnabić je istakla da je broj novozaražnih i hospitalizovanih zbog korona virusa ohrabrujuć, da 11 uzastopnih dana opada broj osoba na bolničkom liječenju i nekoliko dana u nizu više je otpuštenih iz bolnica nego primljenih.

“To znači da su građani izuzetno disciplinovani, da se borimo zajedno protiv korona virusa i da mjere daju rezultete”, naglasila je ona.

Na pitanje zbog čega se PCR testiranje ne radi u privatnim laboratorijama, Brnabić je odgovorila da zbog stepena zaraznosti virusa svaka laboratorija mora da ima posebne uslove za obradu uzoraka.

Rekla je da je većina privatnih laboratorija smještena u stambenim zgradama, i da ne zna nijednu koja ispunjava uslove za to.

2 komentara

  1. Wow, superb weblog structure! How long have you been blogging for? you make blogging glance easy. The total look of your web site is excellent, neatly as the content material!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com