LITIJA U KOLAŠINU ZAUSTAVLJENA, POLICIJA BLOKIRALA PUT: Pregovara se sa načelnikom policije, litijaši skandiraja “Ustala je Crna Gora…! (VIDEO) - Volim Podgoricu

LITIJA U KOLAŠINU ZAUSTAVLJENA, POLICIJA BLOKIRALA PUT: Pregovara se sa načelnikom policije, litijaši skandiraja “Ustala je Crna Gora…! (VIDEO)

Na putu ka Kolašinu, policija je zaustavila veliku kolonu automobila koja je izašla da izrazi bunt zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na mostu je blokada, a Kolašinci pregovaraju sa načelnikom policije. Oni uzvikuju: „Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora – Milo lopove!“

Širom Crne Gore danas se održavaju auto-litije, u Boki Kotorskoj, od Budve do Herceg Novog, Bijelom Polju, Beranama, Mojkovcu…

Više od 400 automobila krenulo je iz Bijelog Polja u auto litiju dugu oko 100 kilometara.

Plužine:

Bar:

Litija od Budve do Herceg Novog:

Bjelopoljci koji su u automobila po dvoje, shodno jednoj od privremenih mjera NKT za zarazne bolesti, na ovaj način protestuju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Auto litija u Bijelom polju, za razliku od nekih ranijih, kada je policija hapsila učesnike, protiče u najboljem redu i uz obostrano poštovanje ljudi u njoj i prolaznika. U Više bjelopoljskih naselja učesnici litije pozdravljani su od okupljenog naroda koji ih je zasipao cvećem i aplauzima.

Beranci su još jednom pokazali da nema kompromisa u odbrani svetinja i poštujući mere NKT, organizovali su auto-litiju u znak podrške SPC.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com