PLJEVALJSKI UGOSTITELJI TVRDE: Inspekcija nezakonito piše rigorozne kazne gostima zbog nenošenja maski - Volim Podgoricu

PLJEVALJSKI UGOSTITELJI TVRDE: Inspekcija nezakonito piše rigorozne kazne gostima zbog nenošenja maski

Nakon što im je odobreno da rade, pljevaljski ugostitelji se posljednjih dana suočavaju sa novim nevoljama i nametima, odnosno s plaćanjem kazni zbog nenošenja zaštitnih maski. Turistička inspekcija kažnjava ugostitelje ukoliko gosti ne nose zaštitne maske. Kazne su velike, a ugostitelji tvrde da se pišu nezakonito, zbog čega su pojedini nakon 25 godina rada odlučili da zatvore objekte i radnike pošalju na biro rada, piše Dan.

“Inspektor je zatekao gosta u objektu kako na stolu pored sebe drži zaštitnu masku. Pisao je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, jer je navodno gost trebalo da masku drži na bradi, a ne na stolu pored sebe. To je krajnje drsko, jer gost ne može da drži masku na ustima i nosu dok pije ili jede”, kaže vlasnik restorana “Balkan” Slaviša Svrkota.

Tvrdi da je zbog takvog postupka inspekcije bio prisiljen da zatvori restoran sa 150 mjesta i da radnike pošalje na biro rada. Svrkota kaže da mu inspekcija nije mogla pronaći nikakav drugi nedostatak, na “su se uhvatili za to što je jedan od gostiju držao masku na stolu a ne na bradi”.

Prema njegovim riječima, više ugostitelja je kažnjeno. Za sebe kaže da je meta “državnog terora”, jer ne podržava aktuelnu vlast.

“Posljednjih mjeseci sam u više navrata privođen na razgovore u policiju zbog učešća na litijama. Znam da je i ovo dio tog državnog terora i upravo zbog toga i ne želim da ćutim. Sve sam uradio da se ispoštuju mjere NKT-a, ali je nekome cilj bio da me prisili da zatvorim objekat i da radnike ostavim bez posla”, tvrdi Svrkota.

Pljevaljskim ugostiteljima je tokom juna i jula bio zabranjen rad, zbog uvećanog broja oboljelih od virusa korona. Ugostitelji su se u više navrata okupljali na protestnim skupovima i tražili da im se dozvoli da rade, jer je postajala opasnost da bez posla ostane oko 300 osoba. NKT je potom donijelo odluku kojom je pljevaljskim ugostiteljima odobren rad. S odobrenjem rada stigli su i inspektori iz Podgorice, koji su krenuli u kontrole i izricanje rigoroznih kazni.

1 komentar

  1. Thank you for every one of your work on this blog. My mother enjoys going through investigation and it’s really easy to see why. My partner and i learn all about the powerful way you offer informative solutions via this website and invigorate participation from other ones on this subject matter then our child is actually studying a great deal. Have fun with the rest of the year. You’re the one conducting a fantastic job.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com