“SA BROJNIM RANAMA PO TIJELU LEŽAO JE PORED MAGISTRALE”: Rožajac gestom za primjer spasio srndaća od sigurne smrti - Volim Podgoricu

“SA BROJNIM RANAMA PO TIJELU LEŽAO JE PORED MAGISTRALE”: Rožajac gestom za primjer spasio srndaća od sigurne smrti

Lovac i ljubitelj prirode Admir Boća Nurković iz rožajskog naselja Baza, spasio je od sigurne smrti srndaća povrijeđenog u saobraćajnom udesu u okolini Mojkovca. Nurković je ispričao da se vraćao s mora sa još četiri prijatelja i da je povrijeđenu životinju zatekao pored puta u Mojkovcu, piše Dan.

“Nisam se dvoumio kada sam ugledao srndaća koji je s brojnim ranama no tijelu ležao na livadi pored magistrale. Izašao sam s prijateljima iz vozila kako bismo utvrdili u kakvom je stanju životinja. Vidjeli smo da je zadobio mnogo povreda, a nije mogao da stoji na nogama. Odlučio sam da ga povezem sa sobom”, ispričao je Nurković, ističući da su ispraznili gepek od automobila gdje su smjestili povrijeđenog srndaća, a kofere su do Rožaja držali u naručjima.

Životinja je najprije djelovala jako uplašeno, dodao je, ali nije mogla da se pokrene.

“Čim sam je dovezao kući, pozvao sam veterinara, koji je pregledao srndaća i zaključio da je osim brojnih povreda zadobio i prelom noge i jednog roga. Nastavio sam da ga liječim i da mu dajem injekcije i on se nakon nekoliko dana osjeća bolje. Počeo je da jede voće i žito koje mu dajemo ja i moja djeca. Već je prihvatio novu sredinu, postao pitomiji i dozvoljava mojoj djeci da mu prilaze i maze ga”, ispričao je Nurković, ističući da će srndaća, kada se u potpunosti, oporavi pustiti u prirodu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com