SIN UBIJENE MALTEŠKE NOVINARKE: Moja majka je istraživala Đukanovića

Sin Dafne Karuana Galicije, novinarke ubijene prije skoro tri godine na Malti, Metju Karuana Galicija rekao je danas da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bio ključna osoba iz te zemlje u istraživanju njegove majke dok je pisala o slučaju Možura.

On je u intervjuu podgoričkim „Vijestima“ naveo da je njegova majka ispitivala veze između Đukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu.

„Moja majka je istraživala šta su zvaničnici sa Malte radili u Crnoj Gori. Naročito aktivnosti Konrada Micija, Džozefa Muskata, Ticijana Masua, firmu ‘Vitals Global Heltker’ (VGH) i Rama Tumulurija, kao i firmu SOCAR u Crnoj Gori. Ključna osoba koju je istraživala iz Crne Gore je Milo Đukanović kao Muskatov pandan tamo“, rekao je Galicija.
Objasnio je da je Dafne ispitivala odnos Đukanovića, Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu, čija je veza sa zvaničnicima sa Malte i predstavnike „Šangaj Elektrika“, kompanije koju kontroliše kineska vlada, kako je rekao, odmah izazvala sumnju.

Dodao je da je „Univerzal kapital banka“ umiješana u sumnjive transakcije koje su uključivale ljude, kompanije i banke iz Crne Gore.

„Jorgen Feneh je primao uplate iz ‘Mejor Trans LTD’ registrovane na Sejšelima iza koje kao pokriće stoji čovjek iz Azerbejdžana, na svoj 17 ‘Blek Ltd’ račun u ‘Nor banci’ u Dubaiju. Te uplate su stizale sa računa u ABLV banci u Letoniji, koja je zatvorena zbog zabrinutosti u vezi sa pranjem novca. ‘Mejor Trans LTD’ takođe ima račun i u ‘Univerzal kapital banci’“, ispričao je Galicija.
Prema njegovim riječima, mogućnost da je račun u „Univerzal kapital banci“ u Crnoj Gori korišćen kao crni fond za korupciju u Evropi, trebalo da privuče pažnje američkog Ministarstva finansija i Evropske bankarske agencje.

Metju Galicija, koji je takođe novinar, nakon tragičnog događaja napustio je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara i u potpunosti se posvetio nastavku istraživanja slučaja u vezi sa ubistvom njegove majke.

Sa ocem i braćom je osnovao „Dafne Karuana Galicija fondaciju“ kako bi radili na poboljšanju vladavine prava na Malti.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Nemozemo nikoga optuxiti dok se ne dokaze i presuda ne postane pravisnazna. Naravno krvno srostvo sin novinarke ima na to pravo pa iako nema dokaze. No on demantuje minstra. Puno ubistava i progona neistomisljenija je bilobu Crnoj Gori. Protjerani kumovi,Knezevic,ubistvio Pukanica,novinara,nestanak ljudi, klanovi i pretvorba sa sumljivim licima,.Podignute optuznice po svijetu blokirane radi imunieeta. Bice to debela optuzba,ne racunajuci narkotike,vladavinu ako nisi samnom protiv mene si i slicno.Kredit,anuiteti. Nema priliva iz sopstvene industrije,privrede,turizma.divode dio “ltija” koje zamislite presjednik SBNORA naziva imenom koji nije za papir. Sreca je sto se opozicija organizovala,svijetu je dosta zadnje diktature u Evropi. Sretno na izborima Djetici moji!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close