SNP UPUTIO PITANJE VLADI: ”Zašto u trećem paketu mjera nije bilo mjesta za OSI?” - Volim Podgoricu

SNP UPUTIO PITANJE VLADI: ”Zašto u trećem paketu mjera nije bilo mjesta za OSI?”

Socijalistička narodna partija Crne Gore uputila je pitanje Vladi zašto u trećem paketu socio-ekonomskih mjera nije bilo mjesta i za lica sa invaliditetom i osobe sa smetnjama u razvoju kada i oni čine jednu od najranjivijih kategorija stanovništva u Crnoj Gori.

”Jedna od preporuka u okviru dugo čekanog trećeg paketa socio-ekonomskih mjera Vlade Crne Gore odnosi se na finansijsku podršku ranjivim kategorijama stanovništva u cilju umanjenja negativnih efekata epidemije korona virusa. To podrazumijeva davanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 200 eura porodicama korisnika materijalnog obezbjeđenja i korisnika materijalnog obezbjeđenja boraca”, podsjećaju iz SNP-a.

Pitaju Vladu zašto u ovom paketu nije bilo mjesta i za lica sa invaliditetom i osobe sa smetnjama u razvoju kada se zna da i oni čine jednu od najranjivijih kategorija stanovništva u Crnoj Gori. Naglašavaju da građani koji imaju neku vrstu invaliditeta su naročito ugroženi i zaslužuju da budu tretirani na pravi način.

SNP CG zahtijeva od Vlade da preispita ovu odluku i da pronađe način da i pomenute kategorije stanovništva obuhvati mjerama pomoći jer, kako kažu, samo tako se princip socijalne pravde može potvrditi i u praksi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com