BESPLATAN PROLAZ KROZ SOZINU? Dvije godine u Crmnici čekaju odluku

Inicijativa da se mještanima Crmnice koji su radno angažovani u Baru omogući besplatan prolaz kroz tunel “Sozina“ aktuelna je već dvije godine.

Lokalni izbori u Baru 2016. podstakli su inicijativu koja još nije realizovana. Parlamentarni izbori koji su na pragu su aktuelizovali benefit za Crmničane.

Na području Crmnice i zaseoka živi oko 1.200 stanovnika. Cijena putarine kroz tunel Sozina za putnička vozila košta 2,5 evra, u jednom pravcu. Besplatan prolaz kroz tunel za domaćinstvo bi značio uštedu na mjesečnom nivou oko 150 evra.

Predsjednik mjesne zajednice Crmnica Tomo Ukšanović naglasio je važnost rešavanja dugo čekane inicijative da se mještanima Crmnice koji su radno angažovani u Baru omogući besplatan prolaz kroz tunel “Sozina”.

-Uz podršku Opštine Bar, u saradnji sa preduzećem Monteput, nakon više godina koliko traje ova inicijativa, konačno smo u prilici da Crmničanima koji su zaposleni u Baru obezbijedimo besplatne karte za prolaz kroz tunel “Sozina”. Na sastanku odbora mjesne zajednice uvrdili smo kriterijume za dobijanje besplatnih karti, a to su da lice ima prebivalište u Crmnici, a da je zaposleno u Baru. Sa izdavanjem kartica počeće se u septembru. Ovo je značajan pomak i na ovaj način mještanima Crmnice biće smanjeni troškovi prevoza do njihovih radnih mjesta – najavio je Ukšanović.

Crmnica, obuhvata jednu trećinu teritorije opštine Bar. Rijetko koje seosko područje Crne Gore ima takve razvojne mogućnosti za poljoprivredu i turizam kao ovaj kraj u barskoj opštini.

U Crmnici se povećava proizvodnja grožđa i vina, i ostale zdrave hrane, a mještani razvijaju i seoski turizam.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close