SIN UBIJENE NOVINARKE DEMANTUJE VELJOVIĆA: Policija Malte je uputila zahtjev Crnoj Gori

U vezi sa ubistvom malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, Uprava policije nije dobijala direktne zahtjeve od policije Malte. To je danas direktor Uprave policije Veselin Veljović poručio preko Tvitera. Učinio je to dva dana nakon što je Metju Karuana Galicija, sin Dafne Karuana Galicije, novinarke ubijene na Malti prije skoro tri godine, u ekskluzivnom intervjuu za Vijesti kazao da je Milo Đukanović ključna osoba iz Crne Gore kojom se njegova majka bavila dok je istraživala slučaj Možura, kao i da je ispitivala veze između Đukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu.

Sin ubijene novinarke, koji je i sam istraživački novinar, u razgovoru za TV Vijesti kaže da ima saznanja da je policija Malte uputila zahtjev crnogorskoj policiji.

“Policija sa Malte jeste uputila zahtjev Crnoj Gori za prikupljanje dokaza. Osumnjičeni za njeno ubistvo, Jorgan Fenek, je primao uplate od kompanije Mayor Trans Limited registrovane na Sejšelima iza koje kao pokriće stoji čovjek iz Azerbejdžana. Te uplate su stizale sa računa u ABLV banci u Letoniji. Mayor Trans Limited takođe ima račun i u Univerzal kapital banci u Crnoj Gori. Moguće je da su uplate išle iz Crne Gore u Letoniju, a potom Feneku. Ono što moramo da saznamo je ko je slao te uplate. Dio ovih dokaza je u Crnoj Gori”, kazao je Metju Karuana Galicija za TV Vijesti.

Moja majka je istraživala i veze Đukanovića
Veljović je saopštio i da je izvršenim provjerama utvrđeno da ubijena novinarka kao ni osumnjičeni Fenek nisu posjećivali Crnu Goru. Karuana Galicija potvrđuje da njegova majka nikada nije dolazila u Crnu Goru. Ipak, za Feneka ukazuje:

“On je bio dio šeme zajedno sa šefom kabineta bivšeg premijera Džozefa Muskata, Kitom Šembrijem, i bivšim ministrom energetike Malte Konradom Micijem, koji su dolazili u Crnu Goru. Njihove posjete su značajne zato što su oni učestvovali u korupciji kojom je Feneku isplaćeno mnogo novca… Bivši premijer Malte Džozef Muskat, kao i Mici i Šembri su se sastajali sa Đukanovićem koji im je možda pomogao na neki način…. Istraživanje moje majke u vezi sa ovom velikom kriminalnom šemom se odnosilo i na Crnu Goru i vjetroelektranu Možura, a to je dovelo do njenog ubistva. Svi oni možda imaju dokaze vezane za ubistvo, ali i za motiv ovog zločina”.

Veljović, s druge strane, tvrdi da Policija Malte od crnogorskih kolega nije tražila bilo kakve provjere za crnogorsku kompaniju koja gazduje vjetroelektranom „Možura”, firmu Možura Wind Park d.o.o, kao ni lica u tom društvu. Nisu tražene provjere ni firmi koje se pominju u medijima da su povezane sa VE „Možura” kao ni za eventualne povezanosti sa državnim zvaničnicima Crne Gore. Ipak, kako je zaključio, u slučaju konkretnih zahtjeva povodom ubistva novinarke Uprava policije će postupati blagovremeno i tim zahtjevima će dati prioritet u svom radu.

PROČITAJTE I OVO

VELJOVIĆ: Ubijena novinarka nije posjećivala Crnu Goru, policija Malte nije tražila podatke o ubistvu

SIN UBIJENE MALTEŠKE NOVINARKE: Moja majka je istraživala Đukanovića

Naručilac ubistva novinarke, ZARADIO MILIONE od projekta vjetroelektrane Možura, premijer Malte ZGROŽEN

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close