BIJELO POLJE: Sumnjiva tri kovid pacijenta, čekaju rezultate - Volim Podgoricu

BIJELO POLJE: Sumnjiva tri kovid pacijenta, čekaju rezultate

Direktorica Opšte bolnice u Bijelom Polju Biserka Bulatović kazala je da su na Infektovnom odjeljenju te zdravstvene ustanove smještena tri pacijenta sa sumnjom na infekciju Kovid, a čiji se rezultati PCR testiranja očekuju.

Bulatović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) podsjetila da je u Bijelom Polju trenutno 129 oboljelih od novog virusa korona, dok ih je deset, nažalost, do sada preminulo. Oporavilo se, kaže ona, 179 pacijenata, javlja RTCG.

“Na Odjeljenju za infektivne bolesti smještena su tri pacijenta sa sumnjom na Kovid i sa blažom kliničkom slikom, koji čekaju rezultate PCR testa”, kazala je Bulatović.

Navodi da su od 10. jula do do 10. avgusta u Opštu bolnicu Berane, koja je regionalni Kovid centar za sjever, upućena 44 pacijenta, dok je jedna oboljeli hospitlizovan u KCCG.

“Naša bolnica spada u kategoriju čistih bolnica, u koju se upućuju svi pacijenti sa sjevera koji zahtijevaju pregled i hospitalizaciju. Raspolažemo sa dovoljnim brojem kreveta, samo ih na Infektivnom imamo 14. Smatramo da je to dovoljno, jer se testovi ne čekaju duže od 24 sata”, rekla je Bulatović.

Zadovoljni smo kapacitetom, kadrom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com