INVESTICIJA VRIJEDNA 60.000 EURA: Nova LED rasvjeta na dva podgorička bulevara - Volim Podgoricu

INVESTICIJA VRIJEDNA 60.000 EURA: Nova LED rasvjeta na dva podgorička bulevara

Na Cetinjskom putu i dijelu Bulevara 21. maj postavljena je nova javna rasvjeta, a investicija je vrijedna 60.000 eura, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada.

Riječ je, kako je saopšteno, o zamjeni zastarjelih, energetski neefikasnih svjetiljki savremenim LED svjetiljkama na trasi saobraćajnice Cetinjski put, kao i na dijelu Bulevara 21. maj.

“Ovom rekonstrukcijom su obuhvaćena i dva kružna toka kod šoping mol-a Delta City, kao i u blizini zgrade RTCG-a. Pored zamjene 110 svjetiljki, radovi su obuhvatali skraćivanje, čišćenje i farbanje stubova, a vrijednost investicije je oko 60.000 eura”, navode iz Glavnog grada.

Podsjećamo da je ranije, prilikom izgradnje Bulevara 21. maj, već ugrađena LED rasvjeta na dijelu navedene saobraćajnice, pa je sada ovaj putni pravac dužine oko 5.5 km u potpunosti osvijetljen savremenom LED rasvjetom.

“Pored kvalitetnije osvijetljenosti glavne saobraćajnice sa pratećim pješačkim i biciklističkim površinama, kod nove LED rasvjete je značajno bolji indeks reprodukcije boje, a potrošnja električne energije je smanjena za preko 50%, kao i emisija štetnih gasova”, kazali su iz PG Biroa.

Glavni grad će i u naredenom periodu nastaviti sa projektima u cilju unapređivanja komunalne infrastrukture i poboljšanja uslova života u svim djelovima grada.

“Shodno tome, na zahtjev velikog broja građana, po istom modelu rekonstruisaće se i javna rasvjeta glavnih saobraćajnica na Zabjelu, odnosno  ulica Ilije Plamenca i 27. marta”, navode iz PG Biroa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com