SVEŠTENICI ĆE UVIJEK BITI ISPRED SVOG NARODA: Pred državnim tužiocem trojica sveštenika i predsjednik crkvene opštine - Volim Podgoricu

SVEŠTENICI ĆE UVIJEK BITI ISPRED SVOG NARODA: Pred državnim tužiocem trojica sveštenika i predsjednik crkvene opštine

DržavniI tužilac u Herceg Novom saslušao je danas u svojstvu građana, a kako je objašnjeno zbog prikupljanja dodatnih informacija o litiji održanoj 21.juna, predsjednika crkvene opštine Topaljsko- herecegnovske Zorana Lazarevića i sveštenike Nikolu Todorovića, Zorana Miljanića i Draga Pešikana. Lazarević je nakon višesatnog saslušanja rekao da smatra da nema elementata krivičnog djela jer u momentu kada je održana litija Crna Gora je važila za korona fri destinaciju.

– Imali smo profesionalan pristup sa njihove strane, a smatramo da u našim radnjama nema elemenata krivičnog djela koje bi mogli  da nam stave na teret, objasnio je Lazarević i dodao da je situacija bila takva da se znalo da će biti moleban i litija, a sa druge strane ljudi su smatrali da je dozvoljeno da se dođe u većem broju jer je bio proglašen kraj epidemije.

Izjave su nakon salsušanja dali i sveštenici, često pozdravljani aplauzom građana koji su se okupili da im pruže podršku.

Sveštenici će uvijek biti ispred svoga naroda, poručio je otac Nikola Todorović.

– Nismo politizovali ove skupove, nismo imali namjeru da politizujemo ove skupove, iako se tome u vremenu u kome živimo daje taj značaj. Izbori su 30. avgusta.  Imali smo  paralelnu priču što se tiče njihovih  aktivnosti, njihovih auto  litija a predvodi ih jedan policajac i to smo rekli, između redova. Mi služimo Gospodu, Svetom Vasiliju, svom narodu poštujući mjere ovih zakona ali prije svih  mjere i zakone Božije.

Jerej Zoran Miljanić bio je odlučan da ćše borbu nastaviti, kako je rekao iz „ pozicije građana drugog reda”.

– Nije to tako postavljeno prosto ili sa nekim predumišljajem. Možda i jeste. Ali mi to gledamo kroz jedno dopuštenje ili promisao Božiju da kao građani drugog reda koji su u sopstvenoj državi uniženi, dobijemo novu snagu i borimo se za bolje društvo i nove zakone – kazao je Miljanić.

Otac Drago Pešikan saslušan je  nešto kasnije ali je i njega strpljivo sačekala grupa građana kojoj se obratio  objasnivši da je  dužnost sveštenika  da sa vjernim  narodom brani crkvu Božiju.

– To ćemo raditi do kraja, rekao je otac Pešikan i dodao  da je crkva  stub istine i pravde, i mi smo dužni da svjedočimo Hrista vaskrsloga i da ako treba i životom branimo vjeru. Naše je da stardamo za Hrista. Hvala vjernom narodu Herceg Novog  i cijele Crne Gore  koji brani svoju svetu crkvu od prvog dana kada je donesen ovaj bezboznički zakon i koji se i danas sabrao ovde da brani svoje sveštenike i predstavnike crkvenih  odbora. To je  istinska Crna Gora i neka je sačuva Bog od svega i svih bolesti a najteže su one duševne poput, bratomržnje – objasnio je otac Drago Pešikan.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com