Završena druga faza vodovoda na Kakarickoj gori: Riješeno pitanje vodosnadbijevanja za preko 500 domaćinstava - Volim Podgoricu

Završena druga faza vodovoda na Kakarickoj gori: Riješeno pitanje vodosnadbijevanja za preko 500 domaćinstava

Gradonačelnik Ivan Vuković i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Filip Makrid, danas su predali na upotrebu novoizgrađeni vodovod na Kakarickoj gori u koji je uloženo preko pola miliona eura, saopšteno je iz glavnog grada.

Kako su kazali, izgradnjom 6,5 km vodovodne mreže na Kakarickoj gori riješeno je pitanje vodosnabdijevanja za preko 500 domaćinstava.

“Danas smo najzadovoljniji zbog toga što smo ispunili naše obećanje koje smo dali građanima Kakaricke gore unazad godinu i po dana, a zahvaljujući tome ovo veliko naselje, u značajnom dijelu neformalno naselje u našem gradu, nakon više decenija dobilo je vodu”, istakao je Vuković.

On je podsjetio da su predstavnici gradske uprave i predstavnici Mjesne zajednice još u decembru 2018. godine napravili plan rada i u skladu sa sugestijima stručnih timova iz privrednog društva ”Vodovod i kanalizacija” krenuli u realizaciju ovog kapitalnog projekta.

“U prethodnom periodu smo izgradili pumpnu stanicu u podnožju brda, novi potisni cjevovod u dužini od 1,5 km i novi rezervoar kapaciteta 600 kubika. U ovoj poslednjoj fazi koja je realizovana u proteklih četiri mjeseca, izgradili smo preko 6 km nove distributivne mreže i na taj način obezbijedili priključak na gradski vodovodni sistem za preko 500 domaćinstava”, naglasio je gradonačelnik

U narednom periodu u planu je III faza izgradnje vodovodne mreže, za šta je planirano oko 100.000 eura, najavio je Vuković.

”Ukupna vrijednost ovog projekta je blizu pola miliona eura, ali ono što je važnije od toga jeste da smo mi riješili osnovno egzistencijalno pitanje za ogroman broj sugrađana. Obećao sam građanima Kakricke gore da ćemo u narednoj fazi riješiti ovaj problem i za sve njih koji su na narednoj visinskoj koti, u trećoj fazi već imamo projektnu dokumentaciju taj posao će nas koštati oko 100.000 eura. Nakon toga u planu je da se osvježi putna infrastruktura, i moći ćemo za nekih godinu dana da kažemo da u Kakarickoj gori postoje vrlo pristojni uslovi u skladu sa standardima 21. vijeka”, zaključio je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Filip Makrid, izrazio je zadovoljstvo što je uspješno završen projekat izgradnje druge faze vodovoda na Kakarickoj gori koji obuhvata 500 domaćinstava.

„Već od naredne sedmice počinjemo sa pojedinačnim priključcima na distributivnu mrežu i u tom dijelu ćemo sa građanima održati sastanak i u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom detaljno ćemo objasniti proceduru kako bi građani što prije dobili vodu u svoje domove kako bi ovaj sistem stavili u punu eksploataciju“, istakao je Makrid.

On je naglasio da je „Vodovod i kanalizacija“ doo u međuvremenu radilo na pronalaženju adekvatnog rješenja za treću fazu vodosnabdijevanja Kakaricke gore, odnosno da građanima koji se nalaze iznad kvote 150 stvore adekvatne pretpostavke za priključenje na vodovodnu mrežu.

„U tom dijelu smo se suočili sa određenim ograničenjima kada je u pitanju snadbijevanje električnom energijom i nadamo se da ćemo ovaj projekat u partnerstvu sa Elektroprivredom kandidovati za sljedeću godinu kako bismo u potpunosti riješili problem vodosnadbijevanja na Kakarickoj gori“, zaključio je Makrid.

Ispred mještana Kakaricke gore Kristina Radivojević se zahvalila gradskoj upravi na “predanom radu i što je u vrijeme pandemije u rekordnom roku završen projekat II faze vodosnadbijevanja Kakaricke gore”.

19 komentara

  1. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't show up.

    Grrrr… well I'm not writing all that over again. Anyway,
    just wanted to say superb blog!

  2. I'm not sure exactly why but this blog is loading very slow for me.

    Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?

    I'll check back later on and see if the problem still exists.

  3. You really make it seem so easy together with your presentation but I to find this matter to be really something that I think I would never understand.

    It sort of feels too complex and extremely large for me.
    I am looking ahead to your next submit, I'll try to get the dangle of it!

  4. Hey terrific blog! Does running a blog like this take a
    great deal of work? I've no understanding of programming however
    I had been hoping to start my own blog in the near future.
    Anyhow, if you have any ideas or techniques for new blog owners please share.
    I understand this is off subject however I
    simply needed to ask. Cheers! quest bars http://bitly.com/3jZgEA2 quest bars

  5. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell
    and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed.

    There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

    She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic
    but I had to tell someone! asmr https://app.gumroad.com/asmr2021/p/best-asmr-online asmr

  6. I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is
    needed to get set up? I'm assuming having a blog like
    yours would cost a pretty penny? I'm not very internet smart so I'm not 100% sure.
    Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
    Kudos

  7. An outstanding share! I've just forwarded this
    onto a coworker who has been conducting a little homework on this.
    And he in fact ordered me lunch because I stumbled upon it
    for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for
    the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this matter here on your web site.

  8. Greate article. Keep writing such kind of info on your page.
    Im really impressed by it.
    Hi there, You've performed an incredible job.
    I'll certainly digg it and for my part recommend to my friends.
    I'm sure they'll be benefited from this web site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com