AMBASADOR SRBIJE O BRANKI MILIĆ: Ambasada o trenutnom stanju optuženice - Volim Podgoricu

AMBASADOR SRBIJE O BRANKI MILIĆ: Ambasada o trenutnom stanju optuženice

Ambasada Srbije u Crnoj Gori izdala je saopštenje u kome je obavijestila javnost da je pozlilo Branki Milić.

– Dana 10.08.2020. godine oko 10,30 časova je pozlilo gospođi Branki Milić, nakon čega je Ambasada pozvala Hitnu pomoć, koja je vrlo vrlo stigla i ukazala joj hitnu medicinsku pomoć.

Nakon toga, ambasador dr Vladimir Božović posjetio je gopođu Milić i uvjerio se u zaista teško zdravstveno stanje gospođe Milić.

Advokat Jugoslav Krpović branilac Branke Milić je takođe posjetio, a nakon toga od ambasadora i Ambasade zahtijevao dodatno angažovanje, jer cjelokupni njen slučaj i okolnosti boravka u zatvorenom prostoru prvo u Istražnom zatvoru, pa u Manastiru, a sada u Ambasadi uticalo je na pogoršanje zdravstvenog stanja i enormno gotovo tropske vrućine koje su ovih dana u Podgorici.

Ambasador Božović je primio advokata J. Krpovića i obavijestio ga da je zatražio prijem u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore (MVP) koji je danas i obavljen. Ambasador Božović je svojim sagovornicima u MVP-u prenio svoju zabrinutost za zdravstveno stanje gospođe Milić kao i zahtjev da se omogući prijem kod najviših predstavnika pravosuđa Crne Gore. Sagovornici iz MVP-a su obavijestili ambasadora da su prosledili njegov zahtjev i izrazili nadu da će so susreta brzo doći.

Pored ove svakako najvažnije teme Ambasador Božović je prenio i mnogobrojne zahtjeve državljana Republike Srbije za ulazak u Crnu Goru, zbog posjete i njege svojih roditelja i najbližih, kao i državljana Srbije vlasnika nekretnina u Crnoj Gori, da im se omogući ulazak.

Ovi razlozi, uvažavajući suvereno pravo Crne Gore da o njima odluči , temelje se na poštovanju osnovnih ljudskih i građanskih prava kao i razloga humanosti.

Takođe, ambasador je zahtjevao i razgovor sa predstavnicima NKT-a na ovu temu. Sagovornici iz MVP su ga obavijestili da će o tome informisati NKT.

Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori nastavlja da ulaže velike napore za rješavanje ovih važnih pitanja i problema – piše u saopšenju Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com