NUHODŽIĆ: Besplatan Call centar od 15.avgusta za informacije o biračkom spisku - Volim Podgoricu

NUHODŽIĆ: Besplatan Call centar od 15.avgusta za informacije o biračkom spisku

Formiran je Call centar putem kojeg će građanima biti omogućeno da se informišu da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom  mjestu glasaju. Broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori, poručeno je sa sjednice Ekspertskog tima za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska, kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Ekspertski tim je usvojio plan realizacije preostalih aktivnosti do održavanja izbora, shodno Zakonu o biračkom spisku i Zakonu o izboru odborinika i poslanika.

Uputio je poziv građanima da, ukoliko već nijesu, predaju zahjev za zamjenu isteklih identifikacionih dokumenta.

”S tim u vezi, na sjednici je naglašeno da se zahtjevi za izdavanje mogu predavati do dana izbora, imajući u vidu da će područne jedinice i filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, na dan održavanja izbora 30. avgusta 2020. godine, raditi u svrhu izdavanja identifikacionih dokumenata u periodu od 07.00 do 20.00 časova”, saopštili su iz MUP-a.

Takođe, Tim je konstatovao da su građani iskazali veliko interesovanje za komunikaciju putem email-a [email protected], te da se na upite odgovara bez odlaganja. U tom smislu, pozvao je građane i druge zainteresovane subjekte da se za sve dileme u pogledu regularnosti biračkog spiska obrate putem ove email adrese.

Ekspertski tim je informisao Državnu izbornu komisiju o svim pitanjima koja su značaja za njihov rad u domenu vođenja biračkog spiska.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com