Otpuštanje Grubiše perfidan čin autokratske vlasti

Sramnim otpuštanjem mladog glumca i sjajnog umjetnika Slaviše Grubiše, samo zbog njegovog građanskog aktivizma i iskazanog građanskog bunta, je novo dno kotorske pajser – lokalne uprave i nesretnog rukovodstva Ministarstva kulture, koje najbolje pokazuje svu perfidnost i autokratsku svijest Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih kadrova za koje će podobnost uvijek biti ispred struke, ukazali su u platformi Crno na bijelo.

Vijesti su danas objavile da je glumac Slaviša Grubiša dobio otkaz u kotorskom Centru za kulturu, nakon što je preko noći urađena nova sistematizacija radnih mjesto kojom je njegova pozicija ukinuta, dok je formirana identična pozicija poput one koju je godinama pokrivao Grubiša i na koju je DPS-ova lokalna uprava odmah zaposlila novo lice.

“Takvom pravnom gimnastikom, DPS je na sraman način i bez ikakvog realnog utemeljenja najoštrije sankcionisao sjajnog glumca Slavišu Grubišu, samo zbog njegovog javno iskazanog građanskog aktivizma i učešća na prošlogodišnjin građanskim protestima “Odupri se”. Jer je za predstavnike naše vlasti mnogo bitnije da su kulturni radnici poslušni, ćutljivi i servilni, od toga – koliko su stručni i koliko svojim radom svakog dana doprinose crnogorskom društvu. Jer da se vodilo računa o struci, Grubiša ne bi bio otpušten, već unaprijeđen. I to je apsolutno svakome u Crnoj Gori jasno”, ukazali su u platformi “Crno na bijelo”.

Platforma “Crno na bijelo” podsjeća da će se upravo zbog ovakvih autokratskih i pogubnih praksi svom snagom boriti za korjenito mijenjanje trulog sistema i da će stati na kraj partijskom disciplinovanju građana, od strane kriminalnog DPS-a.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Nije on jedini.Naime,na celo Navionalnog teatra CNP-a doveli su devojku sumljivog morala Milicu Tomovic , koja nema ni jednu umjetnicku referencu a za umjetnickog direktora postavili iskompeksiranog seljačica,koji za razliku od nje ima u CV-u jednu pozorisnu predstavu(koju su mu glymci rezirali) i jedan diletanski filmić od kojeg me je bilo sramota kad sam ga davno gledao.Taj covek je zahvaljujuci partijskoj knjizici avanzovao i dobio veliki novac za ,,Bozicni ustanak” i mjesto umjet.direktora CNP-a.Ovo dvoje ljudi je 30.aprila u jeku korone, POŠTOM dali pojedinim glumcima CNP-a(ukupno petoro) od kojih su pojedini cak 20 godina u radnom odnosu. I pored jednoglasne podrske svih glumaca(kao i glumackog udruzenja) da se cini l nezapamcen ljudski i pravni delikt …nista jos konkretno nije reseno! Tuga i sramota!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close