UBISTVO U ZETI: Najmanje još jedna osoba umiješana u smrt Klikovca? - Volim Podgoricu

UBISTVO U ZETI: Najmanje još jedna osoba umiješana u smrt Klikovca?

Još najmanje jedna osoba umiješana je u ubistvo Saše Klikovca, pa nadležni preduzimaju sve da prikupe dvoljno čvrstih dokaza koji će dovesti do hapšenja.

To nezvanično tvrdi sagovornik “Vijesti” uključen u istragu, objašnjavajući da je to utvrđeno dosadašnjom istragom.

On, međutim, nije precizirao na koji način je ta osoba umiješana u zločin. Do sada su zbog tog zločina uhašeni Podgoričani Marko Šuković (29) i dvije godine stariji Miloš Marković, za kog istražitelji vjeruju da je ispalio smrtonosne hice u Klikovca.

Sagovornik “Vijesti” nije želio da kaže da li da do sada prikupljeni dokazi mogu dovesti do imena osobe koja je naručila zločin, prvi put od početka rata kokainskih klanova.

“Na samom početku formiran je tim kojim je rukovodio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, dok su pripadnici tima bili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na čijem čelu je Zoran Lazović. Svaki detalj akcije pažljivo je planiran, a sva predzeta radnja čuvana je u strogoj tajnosti, što je ujedno i bio razlog zbog čega je javnost saznala za hapšenje prvog osumnjičenog, u trentku kada je istom već bio određen pritvor od strane sudije za istragu. Prikupljanje dokaza još traje i to je ujedno i razlog zbog čega se ni sada ne saopštava više informacjama o slučaju”, rekao je on.

Više detalja nije saopštio ni direktor policije Veselin Veljović, koji je ukratko pohvalio rad svojih službenika i u tom slučaju.

VOZILO I TRAGOVI

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije brzo su došli do prvih rezultata u istrazi ubistva Klikovca – na brdu Radovče, četiri dana nakon što je iz vatrenog oružja ubijen Podgoričanin, pronašli su “golf” korišten u izvršenju zločina.

Do automobila su došli na osnovu video zapisa izuzetih s kamera, na kojima je registrovano to vozilo.

Na taj način, između ostalog, istražitelji su utvrdili putanju kuda je, kako saopštavaju, Šuković pobjegao vozeći Markovića što je prethodno u Klikovca ispalio najmanje pet hitaca.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da činjenica da taj automobil nije zapaljen kao poslije većine mafijaških likvidacija je omogućilo istražiteljima da izuzmu iz njega mnoštvo materijalnih i bioloških tragova koji su ih doveli do prvog osumnjičenog.

Dan kasnije “lisice” na ruke stavljene su Šukoviću.

Izvor iz istrage tvrdi da je on navodno priznao umiješanost u ubistvo, ali i inspektorima kazao ime osobe koja je pucala iz vatrenog oružja.

Prema istim informacijama, ispričao je da su nekoliko dana pratili žrtvu, kao i kritičnog dana kada je on bio za upravljačem “golfa” iz kojeg je Marković u Klikovca ispalio hice, u trenutku kada je stradali ulazio u automobil parkiran ispred restorana “Kod Crnogorca”, na Cijevni nadomak Podgorice.

Saopštio im je i koliko novca je trebalo da mu bude isplaćeno za ono što je uradio.

Par dana kasnije uhapšen je i Markoviću – 27. jula u večernjim satima u jednoj kućici na Adi Bojani.

Tokom hapšenja kod njega je pronađen pištolj s metkom u cijevi, kao i torbica sa većom količinom novca. Za razliku od Šukovića, on se nakon hapšenja branio ćutanjem.

UHAPSIO GOSTA

Policija se i zvanično obratila nakon hapšenja Markovića:

“M.M. koji je osumnjičen za ubistvo S.K. je lišen slobode od strane pripadnika Sektora specijalne policije u saradnji sa službenicima Sektora granične policije. Naime, po saznanju da u njegovoj porodičnoj vikendici na Adi Bojani, koja je namijenjena za rentiranje, boravi lice koje nije dalo na uvid lična dokumenta prilikom iznajmljivanja smještaja, policijski službenik Sektora specijalne policije, posumnjavši da se radi o licu koje svjesno prikriva svoj identitet iz nekog razloga, se uputio na lice mjesta sa namjerom utvrđivanja njegovog identiteta”, saopšteno je tada iz UP.

Pojasnili su i da je na putu ka Adi Bojani, pripadnik Sektora specijalne policije o svemu obavijestio najbližu patrolu, službenike Sektora granične policije, koji su zajedno sa njim izašli na lice mjesta u cilju preduzimanja službenih radnji.

“Po dolasku na pomenutu lokaciju zatečen je M.M. koji se sumnjivo ponašao. Policija je pristupila preduzimanju službenih radnji kojom prilikom od ovog lica pripadnik Sektora specijalne policije oduzeo pištolj u ilegalnom posjedu i lišio ga slobode. Nakon utvrđivanja identiteta i lišenja slobode, M.M. je od strane pripadnika Sektora specijalne policije i službenika Sektora granične policije predat na dalje postupanje službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, kazali su iz UP.

Marković je policiji operativno poznat odranije i to kao osoba bliska ogranku škaljarskog kriminalnog klana, kojim je rukovodio nedavno ubijeni Alan Kožar.

(Vijesti)

1 komentar

  1. The the next time I just read a weblog, I really hope so it doesnt disappoint me around this place. What i’m saying is, It was my method to read, but I just thought youd have some thing interesting to say. All I hear can be a number of whining about something that you could fix when you werent too busy interested in attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com