Uhapšen ambasador Azerbejdžana u Crnoj Gori, Srbiji i BiH, osumnjičen da je pronevjerio VELIKI NOVAC - Volim Podgoricu

Uhapšen ambasador Azerbejdžana u Crnoj Gori, Srbiji i BiH, osumnjičen da je pronevjerio VELIKI NOVAC

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldar Hasanov uhapšen je danas, zbog sumnji da je pronevjerio krupnu svotu novca iz budžeta Azerbejdžana, saopštila je pres-služba državne bezbjednosti Azerbejdžana.

“Uhapšen je ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldar Hasanov. On je optužen da je pronevjerio veliku sumu budžetskih sredstava, kao i za druge prekršaje“, saopštila je pres-služba državne bezbjednosti.

Hasanov je priveden kao osumnjičeni u istrazi. Kako javljaju mediji u Azerbejdžanu, diplomata se sumnjiči da je pronevjerio sredstva namijenjena spoljno-političkim aktivnostima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i BiH Eldar Hasanov nije uhapšen u Srbiji, nego u Azerbejdžanu i da je to unutrašnja stvar te zemlje.

“To je unutrašnje pitanje Azerbejdžana i njihovih bezbjednosnih i pravosudnih organa, Srbija se u to ne miješa. Hasanov je uhapšen u Azerbejdžanu”, rekao je Dačić.

TASS: Hasanov uhapšen u Srbiji
Ambasador Hasanov uhapšen je u Beogradu, izjavio je danas TASS-u neimenovani srpski diplomatski izvor.

“Informacije su provjerene”, rekao je izvor i dodao da iza pritvora stoji pitanje novca.

Azerbejdžanska služba za nacionalnu bezbjednost je istakla da je “finansijska inspekcija otkrila osnovane sumnje u neprimjereno korišćenje značajnih budžetskih sredstava i druga kršenja zakona od strane ambasadora Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldara Hasanova”.

Eldar Hasanov je pritvoren kao osumnjičeni u istrazi.

TASS navodi i da se istraga nastavlja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com