BIL GEJTS: Želim da spašavam, a ne uništavam živote - Volim Podgoricu

BIL GEJTS: Želim da spašavam, a ne uništavam živote

Bila Gejtsa od početka pandemije teoretičari zavjera optužuju da je nekako “podmetnuo” virus. U intervjuu koji je dao za Blumberg, Gejts ipak kaže da optimistično misli kako će svijet shvatiti da su teorije samo teorije, a da će virus biti pobijeđen.

“Inicijalna vakcina neće biti idealna u smislu efikasnosti protiv bolesti i prenosa. Možda neće potrajati dugo, i biće uglavnom korišćena u bogatim zemljama kao mera za zaustavljanje zaraze”, rekao je Gejts.

“Bili bismo srećni kada bi vakcina stigla pre kraja godine. Tokom 2021, međutim, verovatno će brojne vakcine biti odobrene. Najsnažniji odgovor verovatno će doći od proteinske komponente”, dodao je.

Iz Blumberga su ga pitali i o tome šta misli o teorijama zavjere koje se bave time da istražuje vakcinu kako bi kontrolisao ljudske umove uz pomoć 5G radio-talasa.

“Čudno je to. Oni uzmu činjenicu da sam uključen u razvoj vakcine i onda to izvrnu, pa umjesto što dajem novac kako bi se spasili životi, ispada da ja zarađujem na oduzimanju života. Ako to ljude odvrati od vakcinisanja ili informisanja o nošenju maske, onda je to veliki problem”, kaže Gejts.

Dodao je da je vakcina ipak neizbježna.

“Inovacije u terapiji počeće da smanjuju stopu smrtnosti, ali pravi kraj doći će tek širenjem prirodnih infekcija i vakcina koje će nam dati imunitet krda. U bogatim zemljama to će se dogoditi tokom sljedeće godine, u idealnom slučaju u prvoj polovini”, rekao je Gejts.

“Do kraja 2021. godine izvući ćemo se iz ovoga. Imali smo sreće što ovo nije smrtonosnija bolest”, zaključio je.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com