CRNO NA BIJELO: Uložićemo sve napore da bi djeca do 15. godine primala dječji dodatak - Volim Podgoricu

CRNO NA BIJELO: Uložićemo sve napore da bi djeca do 15. godine primala dječji dodatak

Sva djeca u Crnoj Gori moraju pirmati dječiji dodatak, posebno imajući u vidu da smo država koja godinama unazad bilježi negativni prirodni priraštaj, a 70% mladih ne vidi svoju budućnost u Crnoj Gori, kazao je danas kandidat za poslanika koalicije okupljene oko platforme “Crno na bijelo”.

“URA je još 2015. godine predložila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i naše procjene pokazuju da bi za povećanje trenutnih dodataka za 50 odsto bilo potrebno tri miliona eura godišnje, dok bi uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu u Crnoj Gori do navršene 15. godine državu koštalo oko 16, 5 miliona eura”, poručio je Radovanić.

On ukazuje da taj novac nije enormno veliki i da bi on mogao da se obezbijedi iz nenaplaćenog poreza ili racionalanom preraspodjelom sredstava.

“Uvođenje dječijeg dodatka za svu djecu bio bi podstrek mladim bračnim parovima prilikom planiranja porodice. Ova mjera je karakteristika moderne evropske države okrenute socijalnoj pravdi i jednakosti”, naglasio je Radovanić.

“Novac za predložene mjere bi se lako našao jer je samo poreski dug tajkuna dovoljan da narednih 10 godina svako dijete u Crnoj Gori može primati dječje dodatke. Ulaganje u najmlađe je ulaganje u očuvanje države”, zaključio je Radovanić.

6 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com