Lažno policiji prijavio OTMICU pa uhapšen na graničnom prelazu prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru - Volim Podgoricu

Lažno policiji prijavio OTMICU pa uhapšen na graničnom prelazu prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su juče nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Z.M. (47) iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje i krivično djelo utaja. 

On je hapšen na graničnom prelazu i biće danas privedeno tužiocu na dalje postupanje.  

Z.M. je 12. avgusta dežurnoj službi CB Herceg Novi prijavio da je prethodni dan nad njim izvršena otmica u mjestu Meljine od strane nepoznatih lica, koja su ga odvezla u nepoznatom pravcu i nanijela mu lake tjelesne povrede. 

Postupajući po prijavi, policija je sprovedenim aktivnostima utvrdila da se prijavljeni događaj nije desio, što je potkrijepljeno materijalnim i personalnim dokazima. 

Daljom kriminalističkom obradom pripadnici policije su došli do sumnje da je Z.M. izvršio krivično djelo utaja na štetu jednog privrednog društva iz Herceg Novog. 

On je ovo djelo počinio na način što je, kako se sumnja, 28. jula iznajmio rent a car vozilo marke „Citroen“ koje je 12. avgusta prodao jednom licu u Bijelom Polju za određenu sumu novca i u kompezaciju dobio automobil marke „VW Golf II“, a sve sa ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. 

U saradnji sa službenicima CB Bijelo Polje prikupljeni su materijalni dokazi u odnosu na navedeno krivično djelo a vozila će biti vraćena vlasnicima.

Osumnjičeni Z.M. je lišen slobode, na osnovu raspisane potrage, na GP Ilino brdo od strane službenika granične policije prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru vozilom koje je pribavio izvršenjem krivičnog djela. 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com