Počinje obnavljanje graničnih bova na Skadarskom jezeru - Volim Podgoricu

Počinje obnavljanje graničnih bova na Skadarskom jezeru

Obnavljanje plovnih graničnih oznaka duž crnogorsko-albanske državne granice na Skadarskom jezeru obaviće se od 17. do 21. avgusta, saopštavaju u Ministarstvu unutrašnjih poslova CG.

Kako ističu u MUP-u, obnavljanje graničnih oznaka je dio Sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije.

“U periodu od 17. do 21. avgusta izvršiće se obnavljanje šest plovnih graničnih oznaka (bova) na Skadarskom jezeru. Radovi na obnovi predmetnih graničnih oznaka obavljaće se u periodu od 10 do 16 časova. Šest plovnih graničnih oznaka (bova) biće prevezene iz Drača do obale Skadarskog jezera od 17. do 18. avgusta, dok će se od 19. do 21. avgusta izvršiti obnavljanje navedenih graničnih oznaka na pozicijama određenih koordinata. U istom periodu, izvršiće se provjera fizičkog stanja ostalih postojećih bova na državnoj granici na Skadarskom jezeru”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, za prevoženje i postavljanje armiranobetonskih blokova – sidrišta težine 1,3 tone i bova biće angažovan helikopter i Ronilačka jedinica Vojske Republike Albanije, dok će Granična policija Crne Gore angažovati adekvatno plovilo sa posadom, kao i logistiku za obavljanje ove aktivnosti.

U MUP-U napominju da će aktivnosti obnavljanja graničnih oznaka biti izvršene uz primjenu svih mjera bezbjednosti angažovanog ljudstva i tehnike.

8 komentara

  1. Surprisingly! It’s as if you read my mind! You appear to know therefore considerably relating to this, just like you wrote it in it or something. We feel that you simply can do with some pictures to drive the content residence a bit, on top of that, this really is great blog. A exceptional study. I will definitely revisit once more.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com