Počinje obnavljanje graničnih bova na Skadarskom jezeru

Obnavljanje plovnih graničnih oznaka duž crnogorsko-albanske državne granice na Skadarskom jezeru obaviće se od 17. do 21. avgusta, saopštavaju u Ministarstvu unutrašnjih poslova CG.

Kako ističu u MUP-u, obnavljanje graničnih oznaka je dio Sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije.

“U periodu od 17. do 21. avgusta izvršiće se obnavljanje šest plovnih graničnih oznaka (bova) na Skadarskom jezeru. Radovi na obnovi predmetnih graničnih oznaka obavljaće se u periodu od 10 do 16 časova. Šest plovnih graničnih oznaka (bova) biće prevezene iz Drača do obale Skadarskog jezera od 17. do 18. avgusta, dok će se od 19. do 21. avgusta izvršiti obnavljanje navedenih graničnih oznaka na pozicijama određenih koordinata. U istom periodu, izvršiće se provjera fizičkog stanja ostalih postojećih bova na državnoj granici na Skadarskom jezeru”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, za prevoženje i postavljanje armiranobetonskih blokova – sidrišta težine 1,3 tone i bova biće angažovan helikopter i Ronilačka jedinica Vojske Republike Albanije, dok će Granična policija Crne Gore angažovati adekvatno plovilo sa posadom, kao i logistiku za obavljanje ove aktivnosti.

U MUP-U napominju da će aktivnosti obnavljanja graničnih oznaka biti izvršene uz primjenu svih mjera bezbjednosti angažovanog ljudstva i tehnike.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Preporučujemo
Close
Back to top button
Close
Close