SEKULIĆ: Kreatorima monstruoznih konstrukcija ponestaje i materijala i mašte - Volim Podgoricu

SEKULIĆ: Kreatorima monstruoznih konstrukcija ponestaje i materijala i mašte

Kreatorima monstruoznih konstrukcija, kojima beznadežno pokušavaju povezati crnogorske instititucije sa krivičnim djelima počinjenim u inostranstvu, za koja su osumnjičeni državljani drugih država, ponestaje i materijala i mašte, pa bezočnim ponavljanjem neistina pokušavaju da obezbijede privid argumentovane prozivke, saopštila je Dragica Sekulić, kandidatkinja sa poslaničke liste „Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović“.

“No, kao i u svemu do sada, ne vjeruju samozvani eksperti i manjinski akcionari ni sami svojim otvorenim pismima. Kao što nisu vjerovali nijednoj svojoj javnoj konstrukciji o crnogorskoj energetici u protekle četiri godine. Jer da su vjerovali, ne bi ulagali svoj novac u većinski državna energetska preduzeća”, piše u saopštenju Sekulić.

Ona ističe da su, samozvani eksperti, obmanjujući crnogorsku javnost kataklizmičnim najavama o propasti cijelog sektora, ulagali u akcije Elektroprivrede Crne Gore, i kako navodi, “uredno primajući dividendu i spokojno posmatrajući rast vrijednosti svog ulaganja, koji je im je omogućio upravo upravljački i rukovodeći kadar imenovan od strane Vlade Crne Gore”.

“Samo u protekle dvije godine, 94 miliona eura je isplatila ta, kako su navodili, kompanija pred bankrotom. Državi Crnoj Gori i manjinskim akcionarima, uključujući i eksperte. Rijetki su primjeri poslaničkih kandidata partija članica Zelenih Evrope, koji ulažu svoj novac u kompanije, koje kupuju rudnike uglja. I ne samo ulažu, nego čak i ne koriste svoje pravo da kao nesaglasni akcionari napuste takve kompanije, uz fer naknadu. Valjda je zeleno važno do neke granice, ali kad je povrat na uloženo preko 70% za samo 2 i po godine, onda može i crno. Ne mora na bijelo”, navodi Sekulić.

“Dok pobjeđuju zamišljene protivnike, braneći Taru od DPS-a, sakrivajući činjenicu da vizija o gradnji Buk Bijele danas živi samo kod njihovih sporadičnih koalicionih partnera, crno-bijeli zeleni nikako da uhvate jasan signal – da li velike energetske objekte treba graditi, kako nama sugerišu, ili su i Morača i Komarnica potpuno nepotrebne, kako poručuju, valjda međunarodnoj javnosti. Nije se za čuditi. Kad nijesu čvrsto stali čak ni iza svog navodnog zalaganja za učlanjenje Crne Gore u NATO, ignorišući istorijsku sjednicu Skupštine Crne Gore, kako od njih očekivati da izaberu put crnogorske energetske nezavisnosti i doprinesu stvaranju crnogorskog zelenog dogovora. Njima je i to sporedno”, dodaje se.

Sekulić naglašava da je crnogorsko društvo politički zrelo, te da su eksperti beznadežno daleko od poslaničkog mandata u Skupštini Crne Gore.

“Naredne četiri godine im jedino preostaje da svoju sujetu zadovoljavaju otvorenim pismima i besjedama na skupštinama akcionara Elektroprivrede Crne Gore”, zaključuje ona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com