CIJENA TEZGE NA DNEVNOM NIVOU 5,70 EURA: Prodavci na zelenoj pijaci u Gintašu traže smanjenje zakupa - Volim Podgoricu

CIJENA TEZGE NA DNEVNOM NIVOU 5,70 EURA: Prodavci na zelenoj pijaci u Gintašu traže smanjenje zakupa

Prodavci na zelenoj pijaci u Gintašu žale se na lošu prodaju, te traže od Tržnica i pijaca da im snizi zakup tezgi. Mjesečni zakup tezge od dva metra iznosi 125 eura ili na dnevnom nivou 5,70 eura. Oni ističu da je to skupo s obzirom na to da su im se pazari prepolovili, piše Dan.

Radojka Okuka, koja prodaje na zelenoj pijaci ističe da su od pojave virusa korona pazari gotovo prepolovljeni, a cijena zakupa tezgi ostala ista.

“Cijena zakupa je ostala ista, a kriza sa pojavom virusa je mnogo uticala na našu zaradu. Zarada je gotovo nikakva. Ima dana da ne zaradimo ni deset eura, a plaćamo kao i prije korone. Pazari su nam opali za bar 50 odsto”, ističe Okuka.

Da bi im sniženje zakupa tezgi bilo od velike pomoći smatra i Jovan Milivojević.

“Svaki euro bi nam značio, jer su pazari mnogo niži, a zakup isti. Pomoglo bi nam da se cijene zakupa snize bar dok ne prođe ova kriza. Trenutno su nam pazari prepolovljeni. Zakup treba sniziti bar za 30 odsto”, kaže Milivojević.

Pazarima je nezadovoljna i Ljiljana Đurišić.

“Vikendom ima malo više pazara, u odnosu na radne dane, ali ni to nije dovoljno da se pokriju troškovi zakupa. Zakup tezge od 128 eura je veliki izdatak. Trebalo bi smanjiti cijene zakupa na nekoliko mjeseci. Država bi trebalo da se uključi i pomogne Tržnice i pijace kako bi oni mogli da smanje cijene”, kaže Đurišić.

Iz Tržnica i pijaca su kazali da se dio zakupaca sa mješovite pijace obratio zahtjevom za umanjenje cijene zakupa tezgi i prostora.

“Već ranije smo pomagali zakupcima čija je djelatnost bila zabranjena za rad odlukom NKT-a, tako što su bili oslobođeni plaćanja. Zabrana rada bila je na snazi dva mjeseca, a zakupci su besplatno radili mjesec dana. Pored želje da se pomogne postoji i odgovornost prema održavanju javne funkcije i rentabilnosti društva, a svako dodatno smanjenje ugrozilo bi naše poslovanje. Zahtjev dijela zakupaca je u ovom trenutku nerealan i neopravdan iz više razloga i potpuno je očekivano da ne možemo pozitivno odgovoriti”, kažu iz Tržnica i pijaca.

2 komentara

  1. Nice post. I understand some thing very complicated on diverse blogs everyday. It will always be stimulating to see content using their company writers and practice something at their store. I’d would prefer to apply certain together with the content on my small weblog regardless of whether you do not mind. Natually I’ll supply you with a link on your internet weblog. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com