KON: Zauvijek ZABRANITI PUBLIKU na utakmicama - Volim Podgoricu

KON: Zauvijek ZABRANITI PUBLIKU na utakmicama

Obraćajući se građanima, Krizni štab je apelovao na građane koji ljeto provode na jezerima, planinama, u banjama širom Srbije da budu samosvjesni i samodisciplinovani, jer je primijetio da mnogi ne primjenjuju mjere zaštite a čeka nas teška jesen i napori da nastavimo tendenciju smanjivanja broja zaraženih, inače ćemo se vratiti u situaciju kada će opet početi borba za ljudske živote.

Da situacija nije ni dalje ni malo naivna, saglasan je i epidemiolog Predrag Kon koji je za Objektiv rekao, a prenosi Kurir.rs.

Ne smiju se mjere popuštati kao prvi put. To naročito važi za sport i svjetske utakmice. Ako nema garancije da će se poštovati mjere, po mom mišljenju, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama “, rekao je on.

 

I dr Branislav Tiodorović deli slično mišljenje, pa je upozorio da je situacija u Srbiji još uvijek nestabilna.

“Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji može se označiti nesigurnom” rekao je epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

“Na krajnjem jugu u dijelu opštine Bujanovca i Preševa kod populacije albanske manjine imamo blagi rast koji se može pretvoriti u veći porast oboljelih, jer se liječe u privatnim klinikama. Zdravstveni sistem koriste kada su isključivo teški slučajevi i zato je veća smrtnost kod tih pacijenata” rekao je Tiodorović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com