MARKOVIĆ: DPS nikog ne pita kojem se Bogu moli - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: DPS nikog ne pita kojem se Bogu moli

Jasno vidim da pobjeda na izborima 30. avgusta neće biti izazov, već samo još jedan korak ka daljem razvoju, prosperitetu i sigurnoj budućnosti Crne Gore, kazao je nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović” Duško Marković na tribini u Kolašinu.

Kako je saopšteno iz Demokratske partije socijalista, Marković je istakao da je Kolašin primjer na sjeveru i u Crnoj Gori kako se vizija razvoja i politički program DPS pretvaraju u stvarnost, u nova radna mjesta, u dalje razvojne prilike.

Dodao je da državne investicije u zimski turizam koje se tamo realizuju nemaju primjera u okruženju te da je program razvoja i investicija za naredni mandat još izdašniji.

“U sljedećem četvorogodištu naša Vlada dovršiće sve kapitalne investicije i otvoriti ne samo nova radna mjesta, nego uz auto-put i magistralu kroz Bjelasicu – otvoriti Kolašin prema jugu i dalje prema sjeveru”, rekao je Marković.

Govoreći o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica, Marković je istakao da Demokratska partija socijalista nikada nije pitala bilo koga kojem se Bogu moli niti u koju Crkvu ide. Dodao je da smo, nažalost, svjedoci da se vjera iz crkava i manastira izmjestila na ulice i automobile.

“Samim tim, to nije put ka vjeri, nego put u političku kampanju za rušenje današnje Crne Gore”, ocijenio je nosilac liste.

Marković je kazao i da je primijetio da je opozicija počela slati poruke iz Kolašina i to iz slavnih, herojskih i velikih Rovaca, zaboravljajući da su Rovca od iskona crnogorski kraj u kojima su pukle prve puške za čast, dostojanstvo i slobodu Crne Gore, te da je riječ o kraju iz kojeg potiču i posljednji crnogorski komiti koji su trajali sve do 1929. godine.

Konstatovao je da je Kolašin jednako crnogorski i jednako antifašistički kakva je i naša Crna Gora, te da su u Kolašinu konstituisani prvi organi slobodne i pobjedničke Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com