ŠĆEKIĆ OBEĆAO: Majkama ćemo vratiti nadoknade - Volim Podgoricu

ŠĆEKIĆ OBEĆAO: Majkama ćemo vratiti nadoknade

Koalicija Za budućnost Crne Gore nakon pobjede na izborima 30. avgusta počeće da ostvaruje ono što je dio naših programskih ciljeva i naših realnih obećanja građanima, saopštio je to potpredsjednik SNP-a i kandidat za poslanika na listi koalicije Dragoslav Šćekić.

On poručuje da je jedan od njihovih prioriteta usvajanje Zakona o nadoknadama majkama sa troje i više djece.

Stoga je podsjetio kako je takav zakon usvojen na predlog SNP-a, ali da ga je većina “oličena u DPS-u, SD-u i Bošnjačkoj stranci ukinula i otela stečeno parvo, čime su se na najgrublji način poigrali sa sudbinama hiljada naših majki”.

“Tu silu, nerazuman odnos i nepravdu, ispravićemo odmah po preuzimanju vlasti. Odlazeća vlada napravila je i najveći dug koji je jedna vlada mogla ostaviti u svom četvorogodišnjem mandatu. Otvoreno se pitam na šta su to trošili novac i gdje su te pare otišle, gdje su te nove fabrike, ako nijesu imali novca za naše najranjivije kategorije”, rekao je Šćekić.

Podsjeća da je opozicija, odmah poslije pobjede na lokalnim izborima u Beranama, pokrenula projekat besplatnih udžbenika za sve osnovce, čime su, navodi on, olakšali roditeljima koji imaju đake i umanjili im makar dio troškova.

“Tu praksu besplatnih udžbenika za sve đake nastavićemo i na državnom nivou, čime ćemo samo ispoštovati zakonsku obavezu besplatnog školovanja naše djece”, kazao je Šćekić.

DPS i sateliti, prema njegovim riječima, pokazuju sve veću nervozu i strah “jer su učestvovali u otimačini narodne i državne imovine”.

“I oni znaju da se dan promjene vlasti približava. Nervoza je opravdana, a strah treba da postoji kod onih koji su učestvovali u otimačini narodne imovine, jer dan pobjede se neumitno bliži. Koalicija Za budućnost Crne Gore pokazuje na djelu kako se okuplja i mobiliše država oko ekonomskog oporavka i uništavanja prakse pljačkanja svoje države”, kazao je Šćekić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com