“IRF za 9 godina plasirao 170 miliona eura Voliju, Lakoviću, Franci, Carinama…” - Volim Podgoricu

“IRF za 9 godina plasirao 170 miliona eura Voliju, Lakoviću, Franci, Carinama…”

Investiciono-razvojni fond Crne Gore, na čijem je čelu Zoran Vukčević, kadar DPS-a i akter afere „Snimak“ ove godine plasirao je čak 170 miliona za pomoć privredi, a ako je vjerovati dosadašnjoj praksi, ta njihova privreda ogleda se u pomoći Voliju, Lakoviću, Franci, Carinama i ostalim DPS firmama čiji vlasnici uoči izbora daju izdašne donacije DPS-u, dok im DPS sa druge strane uzvraća novcem svih građana i na uštrb razvoja privrede, saopšteno je iz koalicije “Mir je naša nacija”.

Kako dodaju, u prilog gore navedenoj tezi govori i izvještaj u kome se navodi da je IRF u periodu od 2010-2019. godine sa 46.740.000 eura pomogao „Voli trejd“ Dragana Bokana, a sa 42.100.000 pomogao hard diskont „Laković“.

“Među miljenicima IRF-a je i kompanija „Franca“, donatora DPS-a, Hilmije France, kojoj je dodijeljeno 25.200.000 eura. Takođe, među kompanijama u koje je IRF najviše „sipao„su mesna industrija „Goranović kojoj je dodijeljeno 20.650.000 eura, „Carine“ kojima je dodijeljeno 18.260.000 eura, kao i „Paradiso“ i „Cijevna komerc“ kojima je dodijeljeno ukupno 13.730.000 eura.

Dakle, samo su kompanije, miljenice DPS-a, a koje se dominantno bave uslužnom djelatnosti, od IRF-a dobile 166.700.000 eura i to za razvijanje monopola. Jasno je svima da se ove kompanije bave klasičnom preprodajom, i to na način da po niskim cijenama kupuju u državama regiona, iznoseći tako novac iz naše države, a onda te prozvode preprodaju građanima Crne Gore. Tom prilikom se guše domaći proizvođači od kojih ove kompanije ne vrše otkup, već funkcionišu po ustaljenoj monopolističkoj šemi stičući enorman profit”, navode iz ove koalicije.

Na taj način se, kako navode, ne pomaže crnogorska privreda, već se direktno uništava.

“Kada predsjednik države Đukanović otvori jedan „Voli“ market, direktno zatvori 50 porodičnih radnji i ostavi na stotine ljudi bez posla. Osim toga, direktno upropasti veliki broj malih proizvođača koji nemaju više gdje plasirati proizvod koji je „Voliju“, „Lakoviću“ i „Franci“ preskup, jer im se više isplati da ga nabave iz drugih zemalja. Dakle, Đukanović umjesto da otvara radna mjesta u proizvodnom sektoru, on, što je sramota za jednog predsjednika, otvara prodavnice i pri svemu tome ističe kako je Crna Gora „ekonomski tigar“ rugajući se u lice građanima.

Ovakvo pumpanje novca u DPS firme i uvoznički lobi, direktno je uništavanje crnogorske privrede, a zbog čega danas snosimo ozbiljne posledice”, kažu u koaliciji “Mir je naša nacija”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com