ERDOGAN: Turska pronašla najveće zalihe prirodnog gasa u svojoj istoriji! - Volim Podgoricu

ERDOGAN: Turska pronašla najveće zalihe prirodnog gasa u svojoj istoriji!

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Turska pronašla najveće zalihe prirodnog gasa u svojoj istoriji.

“Turska je u Crnom moru pronašla najveće zalihe prirodnog gasa u svojoj istoriji”, kazao je Erdogan u obraćanju javnosti.

Poručio je kako će Turska već 2023. godine početi da koristi gas iz Crnog mora.

“Naš brod za istraživanja “Fatih” otkrio je rezerve od 320 milijardi kubnih metara prirodnog gasa tokom bušenja započetih 20. jula 2020. godine”, dodao je Erdogan, napominjući da je energija vrlo ključan segment razvoja svake zemlje.

“Energija nije samo osnovni element razvoja nego je i od velikog značaja u uspostavljanju nacionalne nezavisnosti. Bog nam je otvorio vrata neviđenog bogatstva na sasvim drugom mjestu”, rekao je turski predsednik.

Naglasio je da sondažna i seizmička istraživanja koja vrši Turska ni u najmanjoj mjeri ne zavise od stranih elemenata.

“Odlučni smo da iz temelja riješimo energetsko pitanje naše zemlje. Slične dobre vijesti očekujemo i iz Sredozemlja”, kazao je Erdogan.

1 komentar

  1. Are you clairvoyant? You have to be since your blogging so completely fits all the questions I have for this topic. I only entered a couple of words in the google search and I am quite grateful that your piece popped up.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com