MARKOVIĆ U KOTORU: Gradiće se stanovi za medicinske radnike

Premijer Crne Gore Duško Marković pružio je popodne u Kotoru lokalnom rukovodstvu punu podršku Vlade na nastavku valorizacije turističkih resursa i realizaciji razvojnih projekata i komunalne infrastrukture, dok je na sastanku sa direktorima kotorskih medicinskih ustanova izrazio spremnost na dalja tehnička unapređenja i stambeno zbrinjavanje medicinskih radnika u saradnji sa lokalnom samoupravom.
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović detaljno je predstavio predsjedniku Vlade projekte na kojima radi lokalna samouprava. Među ostalima riječ je o grantu od 9 miliona eura za izvođenje radova na kanalizacionom sistemu otpadnih voda u Perastu i Risnu, gradnji novog cjevovoda vrijednog više od tri miliona eura za Muo, Prčanj i Stoliv, preuzimanju nakon 10 godina pregovora Vaterpolo-plivačkog kluba „Primorac“, valorizaciji Starog zatvora njegovim pretvaranjem u umjetnički Hab – u saradnji sa Ministarstvom kulture i digitalizaciji bioskopa – u saradnji sa Ministarstvom kulture i Filmskim centrom Crne Gore.
Premijer Duško Marković ocijenio je rad lokalne samouprave u Kotoru izuzetno uspješnim rekavši da je uslov za to što je opštinska vlast, sastavljena dobrim dijelom od mladih ljudi, pokazala da, ima viziju i operativne sposobnosti kako da tu viziju pretvori u vrijednost za građane.
„Kotor je brzo uspio da nadoknadi dio zaostajanja do kojeg je došlo za vrijeme prethodne vlasti. Grad je slobodno je prodisao i vratio se na pozicije naših temeljnih vrijednosti zajedničkog suživota i antifašizma. Vi ste pokazali da se za kratko vrijeme mogu pokrenuti značajni razvojni projekti, pogotovo oni koji imaju širi značaj za crnogorsku ekonomiju i koji korespondiraju sa Vladinim politikama prije svega u turizmu“ – kazao je predsjednik Vlade.
Žičara Kotor – Lovćen i Đalovića pećina
Na sastanku su detaljno analizirani svi projekti u gradu pri čemu je predsjednik Vlade poseban akcenat stavio na završetak bazena, sportsko-rekreativni centar, pitanje otpadnih voda u Perastu i Risnu te projekat žičare Kotor – Lovćen.
„O toj žičari se pričalo decenijama kao što se pričalo i o Đalovića pećini. Crtale su se slike. Mi smo u tri godine pokrenuli taj projekat. Tamo je već pušten u saobraćaj putrade se vizitoring centar i bazna stanica. Tako želim i da počne realizacija projekta žičare i da te dvije buduće turističke atrakcije budu povezane kroz zajedničku ponudu“ – kazao je predsjednik Vlade.
Sastanku su prisustvovali ministarka ekonomije Dragica Sekulić, predsjednik Skupštine opštine Kotor Jovo Suđić, potpredsjednici Opštine Sonja Seferović i Nenad Vukadinović, glavna administratorka Opštine Milena Kašćečan, sekretar Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije Ivo Magud i direktor Komunalnog preduzeća Kotor Milan Popović.
Sa ljekarima o daljem unapređenju zdravstva i stanovima
Premijer Duško Marković razgovarao je i sa čelnim ljudima kotorskog zdravstva o zdravstvenom sistemu Crne Gore i posebno Kotora.
Direktori Opšte bolnce Davor Kumburović, Bolnice „Vaso Ćukovič“ u Risnu Vlado Popović, Specijalne bolnice za psihijatriju Peđa Abramović i Doma zdravlja Igor Kumburovićocijenili su na sastanku da su se crnogorski zdravstveni sistem i država u cjelini kvalitetno i odgovorno suočili sa pandemijom koronavirusa.
Na sastanku su razmotrene različite potrebe kotorskog zdravstvenog sistema. S tim u vezi predsjednik Vlade je ukazao na značajno povećanje sredstava koja se iz budžeta izdvajaju za zdravstvo – povećanje više od 50 miliona eura u tri godine, te da je Vlada bila izdašna u osavremenjavanju zdravstvenih ustanova i finansiranju dalje edukacije medicinskog kadra.
Premijer je iskazao spremnost da Vlada u saradnji sa Opštinom Kotor i medicinskim ustanovama u gradu preduzme dalje korake na unapređenju kotorskog zdravstva. S tim u vezi na sastanku je bilo riječi i o konkretnim rješenjima da Vlada i Opština Kotor zajedničkim ulaganjima obezbijede stambeni prostor za medicinske radnike u Kotoru..
„Naš cilj je da da zadržimo kvalitetne ljudske resurse i omogućimo im da ostanu u Crnoj Gori“ – kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa rukovodicima kotorskih zdravstvenih ustanova.
loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close