FEJSBUK: Nema političkih oglasa uoči izbora u SAD-u - Volim Podgoricu

FEJSBUK: Nema političkih oglasa uoči izbora u SAD-u

Čelnici društvene mreže “Fejsbuk” saopštili da neće prihvatati nove političke oglase u sedmici uoči predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama 3. novembra, što je još jedan u nizu poteza te kompanije da smanji rizik od širenja dezinformacija i miješanja u izbore.

Najveća društvena mreža u svijetu nastaviće dozvoljavati kampanjama i drugima da objavljuju političke oglase koji su već u sistemu, kao i da promijene koliko novca žele trošiti ili publiku kojoj su reklame namijenjene, ali će blokirati izmjenu sadržaja ili dizajna oglasa, javlja Rojters.

Kompanija je najavila da će napraviti posebnu oznaku za objave kandidata ili kampanja koji proglase pobjedu prije objavljivanja zvaničnih rezultata izbora.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zukerberg rekao je da će se nova politika, “kada stupi na snagu, definitivno odnositi na predsjednika i da će važiti za sve podjednako”.

U objavi na Facebooku u kojoj je najavio promjene, naveo je da je zabrinut zbog jedinstvenih izazova s kojima se birači ove godine suočavaju zbog pandemije korona virusa, koja je dovela do povećanog glasanja poštom.

(Rojters)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com