PREMIJER IZRAELA: Zahvaljujem Vučiću na odluci da prizna Jerusalim kao naš glavni grad - Volim Podgoricu

PREMIJER IZRAELA: Zahvaljujem Vučiću na odluci da prizna Jerusalim kao naš glavni grad

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pozdravio je danas najavu preseljenja ambasade Srbije u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim.

“Zahvaljujem mom prijatelju predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za odluku da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela. Ja bih takođe želio da zahvalim mom prijatelju predsjedniku Trampu za doprinos tom dostignuću. Nastavićemo napore da premjestimo više evropskih zemlja u Jerusalim”, rekao je Netanjahu.

Srbija i Kosovo potpisali su danas u Bijeloj kući u prisustvu predsjednika SAD Donalda Trampa sporazum o normalizaciji ekonomskih veza, a kao gest prema Izraelu Srbija je najavila da će prebaciti svoju ambasadu u toj zemlji u Jerusalim, a Priština da će priznati Izrael.

Izrael je najavio takođe da je uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom, javio je kratko list “Džeruzalem post”.

Netanjahu je dodao da je premještanje ambasade još jedno dostignuće u jačanju diplomatskih odnosa Izraela i naporima te zemlje da se Jerusalim prizna kao glavni grad Izraela.

Izraelski mediji navode da će Srbija biti prva evropska zemlja koja će to uraditi. Istovremeno podsjećaju da Srbija nije članica Evropske unije i zato je ne obavezuju isti politički obziri kao i 27 članica tog bloka.

(BETA)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com