UBICA POLICAJCA LEKOVIĆA OSTAJE U PRITVORU: Suđenje 8. oktobra - Volim Podgoricu

UBICA POLICAJCA LEKOVIĆA OSTAJE U PRITVORU: Suđenje 8. oktobra

Apelacioni sud produžio je pritvor državljanima Albanije Luanu Hasanaju (43), njegovom bratu Lulzimu (49) i majci Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine.

Protiv njih je podignuta optužnica i početak suđenja zakazan je za 8. oktobar. U obrazloženju odluke, navedeno je da su Hasanaji osnovano sumnjivi da su počinili krivična djela koja im se optužnicom stavljaju na teret.

– Oni su od novembra do 15. decembra 2019. bez propisane dozvole i naoružani prešli granicu Crne Gore . Okrivljeni H. L. i H. N. su, kako se osnovano sumnja, podstrekli okrivljenog H. L, da ubije L. M, službeno lice pri vršenju službene dužnosti, nakon čega su prijetili da će da napadnu službena lica u vršenju poslova javne bezbjednosti – obrazloženo je iz Suda.

Kako je pojašnjeno, Luan Hasanaj je iz pištolja ispalio projektil u glavu Lekovića koji je upravljao vozilom. Policajac je odmah podlegao povredama.

Iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbrane Hasanaja u kojima su negirali ubistvo policajca. Njihove tvrdnje opovrgao je i sadržaj video-nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Leković i Kilibarda su priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta. Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu nakon čega su pobjegli.

– Način na koji su se ponašali nakon udara automobila ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene već o unaprijed dogovorenom lišavanju života Lekovića i bjekstva sa lica mjesta – navodi se u naredbi za istragu protiv ovih okrivljenih.

Nakon kraće potrage bjegunci su uočeni u naselju Sutorina a Luan Hasanaj se tada mašio pištolja koji je uperio prema policajcima koji su ih uočili a i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavio sa prijetnjama policiji. Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio. Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luana Hasanaja i uhapsili ih.

 

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com