UN: IRAN POVEĆAVA ZALIHE URANIJUMA - Volim Podgoricu

UN: IRAN POVEĆAVA ZALIHE URANIJUMA

Agencija Ujedinjenih nacija (UN) za atomsku energiju saopštila je danas da Iran nastavlja da povećava svoje zalihe obogaćenog uranijuma, kršeći organičenja predviđena nuklearnim sporazumom sa svjetskim silama iz 2015.

U povjerljivom dokumentu, koji je Međunarodna agencija za atomsku energiju dostavila državama članicama, a u koji je AP imao uvid, navodi se da je Iran od 25. avgusta nagomilao 2.105 kilograma nisko obogaćenog uranijuma.

Iran je, prema posljednjem izvještaju 20. maja, imao zalihe od 1.571 kilograma.

Prema nuklearnom sporazumu, koji je Iran potpisao sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Njemačkom, Francuskom, Velikom Britanijom, Kinom i Rusijom, Teheranu su dozvoljene zalihe od 202,8 kilograma.

SAD su se povukle iz sporazima šest svjetskih sila i Irana

1 komentar

  1. There are extremely a great deal of details that way to think about. That is a fantastic denote talk about. I provide thoughts above as general inspiration but clearly there are actually questions such as the one you talk about in which the most essential thing will be in honest very good faith. I don?t determine if best practices have emerged about items like that, but I am sure that your chosen job is clearly known as a fair game. Both youngsters feel the impact of merely a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com