ABAZOVIĆ ODGOVORIO AMBASADORU U PRIŠTINI: A gdje si ti bio da kažeš Ediju Rami dalje ruke od Crne Gore

Lider građanskog pokreta URA poručio je da se ne treba odazivati na otvorena pisma poput onog koje mu je uputio crnogorski ambasador u Prištini Ferhat Dinoša.

Gdje si bio da digneš glas kad je izbila afera Koverta, upitao je Abazović Dinošu, koji je apelovao na lidera URA da ne ulazi u koaliciju sa „onima kojima je milija Ravna Gora od Crne Gore“.

Abazović je, gostujući na TV A1, rekao i da će zakoni o porijeklu imovine i lustraciji, pored novog zakona o slobodi vjeroispovesti, biti prvi usvojeni u Skupštini.

Svi funkcioneri i povezana lica koja imaju imovinu preko 500 hiljada evra moraće da je dokažu, poručio je lider URA, jednog od tri koaliciona bloka koji su postigli dogovor o formiranju nove vlade.

– Lustracija je potrebna da bi ljude koji nisu dostojni javnih funkcija isključili iz javnog života. Reizbor sudija i tužilaca potreban jer su se ljudi previše obahatili i napravili velike štete za državni budžet – kazao je Abazović.

On je takođe istakao da nova vlast treba da promoviše sve ono što DPS nije, a to je da suzbija partijsku državu. Dodao je da je nakon uspjeha na izborima URA duplirala članstvo od nedelje veče do četvrtka ujutru.

– Građani zaslužuju da znaju gdje su nas oni doveli – poručio je Abazović.

Na pitanje da li se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić miješao u izbore u Crnoj Gori te gdje je bio neko da kaže Vučiću „dalje ruke od Crne Gore“, Abazović je odgovorio kontra primedbom:

– Gjde je bio neko da kaže Ediju Rami – dalje ruke od Crne Gore kad je podržao Đukanovića – kazao je Abazović, podsjetivši da su svojevremeno i Izetbegović i Milanović upućivali slične poruke.

Saopštio je da će Crna Gora biti vječna samo ako izgradi jake institucije. „Najveći interes građana Crne Gore je da izgradimo jaku modernu Crnu Goru na građanskim osnovama“, kazao je lider URA.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close