KAMERE ZABILJEŽILE NJIHOVA LICA: Kožara i Hadžića pucala četiri napadača - Volim Podgoricu

KAMERE ZABILJEŽILE NJIHOVA LICA: Kožara i Hadžića pucala četiri napadača

U navodne pripadnike škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića, koji su krajem juna ubijeni na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu na Krfu, pucala su četiri napadača iz četiri vatrena oružja, prenosi grčka televizija ERT.

Na prvoj fotografiji koju je objavio ERT vidi se automobil žrtava, koji su likvidatori “izrešetali”. Forenzičari su kasnije na mjestu napada pronašli najmanje 30 čaura. Kako prenosi ovaj medij, lica ubica su jasno zabilježena na dostupnom video-materijalu.

Jedan od napadača je tokom bijega ispustio časopis, koji je takođe predmet istrage. Osim toga pronađena su i dva motora, četvorotočkaša, kojima su počinioci došli na i napustili mjesto napada. Kasnije su se ukrcali na gliser, koji su unajmili na plaži Sivota, u okrugu Tesprotija, dan prije dvostrukog ubistva i njime napustili područje. Jedna od pretpostavki je da su egzekutori pobjegli do obala Epira ili Albanije.

“Čini se da je počinilac koji ga je iznajmio dao lažne podatke. On je vlasniku glisera dao falsifikovan slovenački pasoš”, pišu grčki mediji.

Crnogorska i grčka policija intenzivno sarađuju na istraživanju ovog zločina i privođenju napadača pravdi.

Podsjetimo, Kožar i Hadžić ubijeni su 23. jula na grčkom ostrvu Krf. U tijelu svake žrtve pronađeno je najmanje po deset metaka.

Kako su ranije saopštili iz grčke policije, zbog dvostrukog ubistva saslušano je više osoba. Za sada istraga ukazuje da je ovaj slučaj povezan sa likvidacijom vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koja se dogodila u januaru u kafani na grčkom području Vari.

U Kožara i Hadžića je iz zasjede ispaljeno 29 hitaca u predjelu grudi i glave, a na mjestu zločina pronađeno je više od 30 čaura iz dva različita oružja. Grčki istražitelji su pored tijela ubijenih pronašli falsifikovana dokumenta, a na ovo grčko ostrvo stigli su, kako se pretpostavlja, dva mjeseca ranije.

Kožar je imao falsifikovana dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

U apartmanu je pronađeno 11.500 eura, a zaplijenjen je i pištolj “glok”, koji je, kako se sumnja, pripadao jednoj od dvije žrtve.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com