PRATITE UŽIVO: Patriotski skup na Trgu nezavisnosti (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

PRATITE UŽIVO: Patriotski skup na Trgu nezavisnosti (FOTO/VIDEO)

20:12: Sa razlgasa je puštena crnogorska himna
20:10 Peđa Vušurović poručio je sa bine prisutnima da ne osramote “kralja mučenika”.”Pravi ustaju kad je teško i ne pitaju koliko će to da ih košta. Ovdje ima nas kojima ničija nezajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila. Nekako mi ne ličite na đavolji nakot niti lažne ljude”Kazao je da ovih dana “nude im tuđi obrok” sa tuđim zastavama poslije 75 godina.Kazao je da se Crna Gora zasitila “četničke slobode”.Uprava policije je na svom Tviter nalogu navela da je po njihovoj procjeni na skupu prisutno oko 50.000 građana i da sve protiče bez incidenata.

Nemanja Batrićević, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka rekao je da se ne stide imena crngorskog i da pošalju poruku Bošnjacima, Hrvatima, Muslimanima da nijesu sami.

“Tu smo da obećamo da se nećemo dati ravnogorskoj fukari”.

Batrićević je rekao da je potonja ura Dritanu Abazoviću, Žarku i Luki Rakčeviću i Filipu Adžiću.

“Potonja vi je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčeviću i Filipe Adžiću. Ako predate Crnu Goru četnicima bićete upamćeni kao izdajnici”

20:00 “Crna gora je naša majka, a mi smo đeca njenoga stijenja, i nećemo skrenuti s puta građanskog društva”, poručila je Albina iz Pljevalja.

19:50 Voditelj govori okupljenima da čuvaju baklje za kraj skupa

“Od 30. avgusta vrijeme Crne Gore ide unazad. Nama je Crna Gora najvažnija i učinićemo sve da je spasimo. Samo se, gostodine Abazoviću, sjetite toga, prije nego što zagrizete otrovanu jabuku”, poručeno je sa bine uz: “Crnogorci, u pamet se!”

Okupljeni skandiraju: Nije ovo Srbija, E viva Montenegro, Risto sotono.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Volim Podgoricu (@volimpodgoricu) on

Veliki broj građana okupio se na Trgu nezavisnosti, sa razlgasa se pušta crnogorska muzika, voditelj je kazao da će početak manifestacije kasniti jer se čeka kolona koja je, kako je rekao, duga od Sprotskog centra do Danilovgrada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Volim Podgoricu (@volimpodgoricu) on

Na ulicama Podgorice je počelo okupljanje građana, koji nose crnogorske državne zastave, a glavno mjesto večerašnjeg okupljanja, koje su najavile, kako sebe nazivaju, crnogorske patriotske organizacije, Trg nezavisnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Volim Podgoricu (@volimpodgoricu) on

Sa razgalasa se pušta muzika, uglavnom crnogorske pjesme:
VM.-V.R.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com