BEČIĆ: Pobjeda bi bila ubjedljivija da su izbori bili fer - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Pobjeda bi bila ubjedljivija da su izbori bili fer

Pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima bila bi mnogo ubjedljivija da smo imali poštene izborne uslove, saopštio je lider Demokrata Aleksa Bečić koji je juče razgovarao sa šefom i asistentom misije ENEMO (Evropske mreže organizacija za monitoring izbora) Đanlukom Pasarelijem i Nikolinom Stepanović.

Bečić se zahvalio na intenzivnoj i kvalitetnoj saradnji koju su imali tokom čitavog monitoringa i to na svim nivoima organizovanja, gdje su lokalni funkcioneri koalicije sarađivali sa timovima ENEMO-a.

„Posebno cijenimo što ste sve faze izbornog procesa pratili, te ćemo s posebnom pažnjom analizirati sve preporuke koje će biti sadržane u vašem konačnom izvještaju“ – naveo je Bečić.

Kako je saopštio Bečić Crnu Goru čeka rad na sveobuhvatnim izbornim reformama, tako da će preporuke, predlozi i iskustva iz ovog izbornog procesa biti veoma dragocjeni.

“Vaš Izvještaj i izvještaji kredibilnih nevladinih organizacija o lošem biračkom spisku, kao i izjava doskorašnjeg koalicionog partnera DPS-a o kupovini birača od strane DPS-a, govori o tome da nijesmo imali ravnopravne izborne uslove”, saopštio je Bečić i istakao da bi pobjeda opozicije bila mnogo ubjedljivija da su imali poštene izborne uslove.

„Naš politički subjekt je nastao sa ciljem pomirenja ljudi, koje je DPS posvađao svojom političkom histerijom, tako da mi je drago što je slogan ‘Mir je naša nacija’ postao zajednički slogan sviih političkih subjekata u Crnoj Gori, jer mir i pomirenje nema alternativu“, naveo je on.

Šef misije ENEMO čestitao je predsjedniku Demokrata na ostvarenom izbornom rezultatu i upoznao sagovornika sa ciljevima i preliminarnim izvještajem posmatračke misije ENEMO.

Pasareli je istakao da će, nakon preliminarnog izvještaja, ubrzo uslijediti i konačni izvještaj sa konkretnim preporukama sa ciljem unaprjeđenja izbornog ambijenta“.

„Pomirenje i rješavanje osjetljivih pitanja i problema konsenzusom od izuzetne su važnosti, a za to je neophodno da ruka vlasti bude ispržena prema svima“, zaključio je šef misije ENEMO.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com