DEMOKRATE NIKŠIĆ: Ašanin da odgovori na pitanja o heliodromu - Volim Podgoricu

DEMOKRATE NIKŠIĆ: Ašanin da odgovori na pitanja o heliodromu

Predsjednik nikšićkog odbora Demokrata, Marko Mitrović, pitao je direktora Opšte bolnice u Nikšiću, Iliju Ašanina, koliko je koštala gradnja heliodroma u krugu te bolnice i koliko se u prosjeku pacijenata godišnje transportuje helikopterima.

“Iz razgovora sa stručnjacima iz vazduhoplovstva i njihovih analiza proizilazi da postojeći heliodrom u krugu bolnice izgrađen je na takvom mjestu da je omogućeno slijetanje samo malom broju specijalnih helikoptera koji su malih gabarita jer su okolo zgrade i objekti, pri tome helikopteri koji se nalaze u vlasništvu MUP-a i vojske Crne Gore, ne mogu zbog svojih gabarita da se spuste u krug nikšićke bolnice, što nameće pitanje da li se o toj činjenici uopšte vodilo računa prilikom planiranja izgradnje”, navodi se u saopštenju Mitrovića.

On je pitao i ko je i na osnovu čega odlučio da se baš na tom mjestu izgradi heliodrom.

“Ni najmanje ne sporeći potrebu da se obezbijedi najbolji mogući transport i oporavak pacijenata, mora se dati jasan, precizan i dokumentovan odgovor na pitanje za šta je uloženo 262.000 eura osim za pripremu terena i ugradnju betona,za par reflektora i sijalica i jedan vjetrokaz? Za taj obim radova i izdataka, zaista je potrošen neuobicajeno visok iznos novca, te stoga zahtijevamo dokumentovanje za svaki utrošeni cent. Da li je heliodrom dobio upotrebnu dozvolu i tražimo da se ista javno pokaže kao i kompletna tehnička dokumentacija, koja je neophodna po zakonu za građenje”, piše u saopštenju.

Demokrate Nikšić pozivaju Ašanina i da podnese ostavku.

“Odgovornost mora da snosi i zbog toga sto je dugogodišnjim vođenjem ove ustanove sveo nikšićku bolnicu na niske grane u pogledu opremljenosti, kao i zbog toga što je sveo ovu ustanovu na jednog infektologa i taj problem kulminira u trenutku epidemije kada još četiri opštine gravitiraju našoj bolnici kao Kovid regionalnom centru”, navodi se, između ostalog, u saopštenju Mitrovića.

1 komentar

  1. E ono je nesto najsmjesnije sto vidjeh!!! E neka oni bolesnici iz odjeljenja pored prave priredbe tu za Asanina,posto ce im se brzo pridruziti na odjeljenje. Trebali bi napraviti hilihopterima spust sa desetke

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com