ŠPANIJA: Najveći broj novozaraženih od početka pandemije - Volim Podgoricu

ŠPANIJA: Najveći broj novozaraženih od početka pandemije

Ministarstvo zdravlja Španije potvrdilo je da je danas zabilježen najveći broj novozaraženih koronavirusom od početka pandemije, 12.183 slučaja, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 566.300.

Ovo je drugi dan zaredom da Španija biljleži rekord po broju novopotvrđenih slučajeva zaraze, prenosi N1.

U ovoj zemlji raste zabrinutost testiranjem, kako se nastavlja rast pozitivnih testova. U globalu, prosječan broj pozitivnih slučajeva tokom prošle sedmice iznosio je 11,8 posto.

Prema standardima Svjetske zdravstvene organizacije, zemlja nema kontrolu nad pandemijom sve dok broj pozitivnih slučajeva ne padne ispod pet posto. Zasad samo španska pokrajina Asturija uspeva u tome.

Broj smrtnih slučajeva u petak iznosio je skoro 50, čime je ukupan broj preminulih porastao na 29.747 od početka godine. U poslednja 24 sata, 1.124 pacijenta oboljela od COVID-19 su hospitalizovana.

Madrid ostaje epicentar virusa, dok je situacija kritična u još nekoliko regija.

Broj pozitivnih na PCR testovima je 28,7 posto u španskoj enklavi Melilji u četvrtak, objavljeno je danas. Lokalni mediji javljaju da vlasti razmišljaju o uvođenju vanrednog stanja. Andaluzija je objavila više od 1.200 novooboljelih, ali i dalje je stopa oboljelih po stanovniku manja nego u državi.

Odjeljenja intenzivne nege u Mursiji imaju više pacijenata oboljelih od COVID-19 nego ikad. Tri od šest bolnica u toj regiji su blizu maksimuma popunjenosti u intenzivnoj njezi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com