Dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje maske – glavne obaveze prilikom polaganja prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu - Volim Podgoricu

Dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje maske – glavne obaveze prilikom polaganja prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na kojem je za upis na studijski program Medicina preostalo 10 mjesta, a za Stomatologiju devet, polaganje prijemnog ispita za upis u I godinu studija, u IV roku, biće organizovano u srijedu, 16. jula 2020. godine, u 10.00 sati, u prostorijama Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Aleksandra Božarić-Vuksanović kazala je da će za kandidate bez  položene eksterne mature,  biti organizovano polaganje testa iz predmeta Hemija i Biologija, u utorak, 15. septembra, sa početkom u 10,00 časova.

“Ispit se sastoji iz dva testa koja se ocjenjuju pojedinačno, a polaganje, po oblasti, traje dva školska časa”, dodala je prodekan Božarić-Vuksanović.

Prodekanka Božarić-Vuksanović ističe da je za kandidate, po dolasku na Medicinski fakultet i Institut za javno zdravlje, obavezna dezinfekcija ruku i održavanje fizičke distance prilikom kretanja i polaganja ispita u amfiteatru u kojem se polaže ispit, uz obavezno nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, odnosno prilikom polaganja prijemnog ispita.

“Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Kandidatima sa znacima i simptomima respiratorne infekcije se ne može omogućiti polaganje prijemnog ispita“, kazala je ona.

Prodekanka Božarić-Vuksanović je svim kandidatima poželjela uspjeh na prijemnom ispitu, uz napomenu da treba obavezno da koriste sopstvena sredstva za pisanje, dok po završenom ispitu izlazak iz zgrade mora biti organizovan po principu „jedan po  jedan” bez stvaranja gužve i uz obavezno držanje fizičke distance.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com