BOŠKOVIĆ: Vazduhoplovstvo VCG jače za još jedan helikopter

U Podgorici na vojni aerodrom “Knjaz Danilo” danas je sletjeo novi helikopter Vazduhoplovstva VCG, Bell 505 Jet Ranger X, opremljen najnovijom tehnologijom.

Vojska Crne Gore (VCG) organizaciono i materijalno danas je značajno drugačija nego prije četiri godine, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da se nada da će taj resor i VCG ostati dosljedni evropskim i evroatlantskim principima.

Na svečanoj ceremoniji, Bošković je zahvalio partnerima koji su nemjerljivo doprinijeli da VCG danas organizaciono i materijalno izgleda značajno drugačije nego prije četiri godine.

Dodao je da se nada da će Ministarstvo odbrane i VCG ostati dosljedni svojim evropskim i evroatlantskim principima, da će kao i do sada učestvovati u međunarodnim misijama i operacijama i na taj način doprinijeti globalnom miru i bezbjednosti u svijetu.

„Svi smo dali najbolje od sebe da Crna Gora bude bezbjedna i moderna i da VCG postane institucija od najvećeg povjerenja u Crnoj Gori“, naveo je Bošković i zahvalio pripadnicima Vojske na predanom odnosu.

Kako je naveo, samo za prethodne tri godine Vlada je u modernizaciju Vojske uložila više od 120 miliona eura.

„Za tri helikoptera Bell 412 opredijeljeno je više od 30 miliona eura, za ukupno četiri helikoptera Bell 505 biće opredijeljeno preko šest miliona eura“, naveo je Bošković.

Bošković je dodao da je za oklopna sredstva, koja će koristiti dvije pješadijske čete, opredijeljeno oko 70 miliona eura.

„Za rekonstrukciju određenih sredstava koje smo imali u našem posjedu, prije svega mislim na Mornaricu VCG, takođe je opredijeljeno nekoliko miliona, što je ukupno blizu 130 miliona eura, samo za opremu VCG“, rekao je Bošković.

Kazao je da smatra da je to više nego dovoljno za nekoliko mandata, a ne samo za jedan.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close