NASTUPILA ZASTARA: Supruga vođe Kavčana neće krivično odgovarati za lažno prijavljivanje - Volim Podgoricu

NASTUPILA ZASTARA: Supruga vođe Kavčana neće krivično odgovarati za lažno prijavljivanje

Kotoranka Tamara Zvicer neće odgovarati za krivično djelo lažno prijavljivanje jer je došlo do zastare tog slučaja. Od momenta kada je krivično djelo izvršeno prošle su četiri godine, pa tužilaštvo neće moći da je procesuira, saznaje Dan.

Zvicer je, kako je utvrđeno, lažno prijavila da je Jovan Jovica Vukotić pokušao da je ubije. U međuvremenu je Vukotić pušten iz pritvora, a Zvicer se nalazi u Ukrajini.

Zvicer je 27. maja 2016. godine pred višim tužiocem kazala da se na saslušanju u policiji povodom napada koji se desio četiri dana ranije bojala da ispriča sve detalje i kaže imena osoba koje su pucale na nju. Pojasnila je da je strahovala za svoju bezbjednost.

Kako je ispričala tužiocu, kada je krenula vozilom niz ulicu, „audi“ je krenuo prema njoj, a kada joj se to vozilo približilo, na mjestu suvozača je vidjela Veselina Vukotića.

Kazala je da je vozač „audija” neposredno prije mimoilaženja „cimnuo” auto i tada je vidjela da vozilom upravlja Jovan Vukotić, kojeg policija označava kao jednog od vođa „škaljarskog klana“.

“Nas dvoje smo se pogledali oči u oči i dobro sam ga vidjela. Razdaljina između naših vozila je bila veoma mala. Tada sam vidjela njegove ruke na volanu i da nosi crne rukavice. Kada smo se mimoilazili, vidjela sam da se i njegov otac Veselin nagnuo i pogledao me”, rekla je tada Zvicer.

Vođa „škaljaraca” je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora. Njega su teretili i za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a on je u tom predmetu iznio i dentičnu odbranu kao i u slučaju Tamare Zvicer. Istragu je vodio tužilac Miloš Šoškić.

Vukotić je kazao da tog dana nije bio u Kotoru, niti negdje drugo na Crnogorskom primorju. On je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka protiv njega pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije, on je saslušan u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

Tužilaštvo je provjeravalo autentičnost materijalnih dokaza koje im je dostavio Vukotić, a dokazi se odnose na predmet pokušaja ubistva Tamare Zvicer, o čemu je Dan ranije pisao.

Radi se o video-snimcima koji navodno potvrđuju Vukotićev alibi i njegovu tvrdnju da u vrijeme kada je pucano na Tamaru Zvicer nije bio u Kotoru.

Danu je ranije nezvanično potvrđeno da postoji više snimaka na kojima se vidi da je Vukotić u tom periodu bio u jednom tržnom centru u Sloveniji.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, pored snimaka sa nadzornih kamera, Vukotić je istražnim organima dostavio i putnu dokumentaciju, koja, kako tvrdi, potvrđuje njegove tvrdnje.

3 komentara

  1. I am curious to find out what blog system you happen to be working with? I’m having some small security issues with my latest blog and I would like to find something more safe. Do you have any recommendations?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com