PUTOVANJE NA BATERIJE ZA 12 EURA: Njemac Mihael Bader uspješno završio svoju misiju od Hamburga do Bara - Volim Podgoricu

PUTOVANJE NA BATERIJE ZA 12 EURA: Njemac Mihael Bader uspješno završio svoju misiju od Hamburga do Bara

Njemac Mihael Bader, koji nekoliko godina živi u barskom naselju Utjeha, električnim automobilom prešao je 2.100 kilometara i doputovao iz Hamburga u Bar.

Za utrošenu električnu energiju na ovom putovanju Bader je platio 12 evra.

Putovanje je trajalo 72 sata sa pauzama za spavanje, odmor i obroke. Bader je imao 12 pauza za punjenje vozila električnom energijom i u tim gradovima na inovativan način je reklamirao turističku ponudu Crne Gore, prevashodno Bara. Za ovo putovanje on je imao podršku Turističke organizacije Bar.

Na svakoj stanici on je preko društvenih mreža, jutjub-kanala, izvještavao o svom nesvakidašnjem putovanju. Svi koji su na svom profilu postavili fotografije ovog atraktivnog putovanja učestvuju u nagradnoj igri, a nagradu dodjeljuje TO Bar – ljetovanje na Barskoj rivijeri.

Bader se inače bavi turizmom. Nekoliko godina na originalan način promoviše Crnu Goru, potencijale i ljepote najmanje balkanske države. U novi marketinški poduhvat kroz simpatičnu i orginalnu avanturu Bader je iz Hamburga krenuo u utorak u 13 sati, a u Bar, u naselje Utjeha stigao u petak veče oko 19 časova.

– Putovanje je prošlo bolje nego što sam planirao – kazao je Bader za “Novosti” dodajući da je za volanom bio oko 44 sata. – Uvijek razmišljam kako možemo biti još bolji, prevashodno kad je u pitanju “zeleni turizam”. Posebno u vrijeme virusa korona Crna Gora ima uslova da bude “zelena turistička destinacija”.

MOGUĆE I POVOLjNO

Bader objašnjava da je želio da pokaže da je moguće preći ovako dug put od Njemačke do Crne Gore vozilom na električni pogon, a osim što ne zagađuje i jeftinije je. Namjerno je izabrao Hamburg, jer se nalazi na sjeveru Nemačke i udaljen je 2.100 kilometara. On ističe da se u njegovom zavičaju sve više koriste električni automobili, kao i da su u Njemačkoj i u Hrvatskoj punjenja besplatna.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com