BIRA SE PRVI ČOVJEK ZAKONODAVNE VLASTI: Sjutra sjednica Skupštine opštine Budva - Volim Podgoricu

BIRA SE PRVI ČOVJEK ZAKONODAVNE VLASTI: Sjutra sjednica Skupštine opštine Budva

Budva sjutra bira prvog čovjeka zakonovadvne vlasti na loklanom nivou.

Prva sjednica Skupštine opštine Budva, zakazana je za sjutra, 17. septembar, sa početkom u 10 časova u sali Opštine Budva.

Iz skupštinkse Službe su saopštili da je na dnevnom redu jedna tačka i to, Izbor predsjednika Skupštine opštine Budva.

– Usvajanju predloženog dnevnog reda prethodi podnošenje Izvještaja Opštinske izborne komisije i potvrđivanje mandata odbornicima novog mandatnog saziva Skupštine. Takođe, napominjemo da zbog složene epidemiološke situacije, kao i ograničenosti prostora, omogućava se prisustvo medija uz poštovanje mjera NKT-a, navode u saopštenju.Prema rezultatima OIK, nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta, koalicija “Za budućnost Budve” ima 14 odbornika, Demokrate šest, dok URA ima jedan odbornički mandat.

U novom skupštinskom sazivu DPS će imati 11 odborničkih mandata, a SDP jedan.
Odbornici koalicija “Za Budućnost Budve”, Demokrata i “URA za sve građane Budve”, njih 21, uputili su 10. septembra dopis za zakazivanje prve sjednice novoizabrane skupštine.
U zahtjevu odbornici su naveli da su na osnovu rezultata Opštinske izborne komisije za izbor poslanika koji su utvrđeni 5. septembra ispunjeni svi uslovi za održavanje konstitutivne sjednice , kao i da zbog zbog višemjesečnog problema sa blokadom žiro računa Opštine Budva postoje razlozi hitnosti za njeno održavanje, kako bi se nova gradska uprava konstituisala u što kraćem roku i posvetila rješavanju tog gorućeg problema. Takođe navode da je u prethodna dva mjeseca došlo do nezakonite i nasilne promjene vlasti i da je od suštinskog zančaja da u što hitnijem roku bude uspostavljena nova legitimna i legalna vlast koja proističe iz volje građana na održanim izborima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com